dd33

Mange ketteejere kender det der med, at katten tramper rundt omkring dig, på dig og endda på tastaturet, når du har computeren åben. Det kan på den ene side være både hyggeligt og sødt, men hvis du arbejder online, så kan det altså også godt være ret forstyrrende.

Bliver din kats opmærksomhedstrang for stor, og bliver den for påtrængende, så er du nødt til at indrette dig sådan, at du kan komme til at arbejde i fred.

Kat og computer

Få ro til at arbejde

Du er nødt til at give dig selv mulighed for at gøre dit arbejde færdigt, uden at din kat forstyrrer dig, når du skriver. Dels så risikerer du, at du kommer til at miste koncentrationen, at du kommer til at være meget længere om at afslutte din opgave – og at katten får trampet på nogle uheldige taster. Det går jo ikke.

For at imødekomme de irritationsmomenter, så må du sørge for, at din kat opholder sig et andet sted end i nærheden af dig.

Hvis det er en udekat, du har, så kan du sende den en tur ud i haven. Du kan også lukke den inde i et andet rum i dit hjem. Det kan være problematisk, hvis den piver, eller hvis den kan åbne døre. Sørg for, at døren ikke kan åbnes indefra, og giv eventuelt katten et stykke legetøj eller noget særligt lækkert mad.

Så får du ro til at gøre dit arbejde færdig uden at blive forstyrret.

Kat på computer

Det effektive stykke arbejd

Når du så på den ene eller den anden måde har fået ro til at arbejde, så bør du stramme op på disciplinen. Holde snuden lige i sporet, og få gjort din opgave færdig. Når du har gjort det, så får du nemlig god tid til at give din kat den opmærksomhed, som den har brug for.

Hermed vil du også være mere rolig i sindet, fordi du er færdig med arbejdet. Det vil katten også kunne mærke, og dermed får I begge to mere ud af samværet. Så er der nemlig ro og plads til hygge, og I kan begge slappe af i det. Arbejde er arbejde, og familie og kæledyr skal absolut også have sin del af din opmærksomhed.