dd33

Overvejer du at gå i gang med et rygestop? Læs med her – så giver vi dig det sidste skub, som skal til, før du kommer i gang. 

Ligesom motion helst skal være sjovt, er der også sjove og mindre sjove måder at stoppe med at ryge. Nogle mennesker foretrækker at tage en såkaldt ”kold tyrker”, når de skal stoppe med at ryge. De stopper fra den ene dag til den anden, og så er der pludselig slet ikke noget, der hedder rygning mere. 

Hvis du ikke tilhører denne gruppe, har du måske mere lyst til gradvist at trappe ned på rygningen for så til sidst at stoppe helt. Nedtrapning er en mere mild måde at stoppe med at ryge. 

aping

Dag for dag

At stoppe med at ryge er for mange rygere utroligt vanskeligt. Den nikotin, som findes i cigaretter, skaber afhængighed og er stærkt vanedannende. Derfor er et godt råd at tage rygestoppet dag for dag. Tænk ikke for langt ud i fremtiden, da disse tanker vil få dit mål til at virke uoverskueligt. Det er det ikke. 

Sæt dig et mål for i morgen. I morgen sætter du et mål for i overmorgen osv. Du kan også lave en mere langsigtet plan, hvis du synes, det ville give dig mere overskud. Det vigtigste er, at du ikke giver op på forhånd ved tankerne om rygestoppet. 

Røg

Andre steps på vejen

Mange rygere kan af forskellige årsager lide at starte med at skifte fra at ryge cigaretter til at ryge e-cigaretter, når de skal stoppe med at ryge. Herefter kan man måske skifte e-cigaretten ud med et nikotinplaster eller -tyggegummi. Til sidst er man helt fri af nikotinen. 

Hvis du vil tage et mildt første skridt og skifte til e-cigaretter, så er mærket SMOK et mærke, som sikrer dig høj kvalitet.