dd33

Du tænker nok lige umiddelbart, at det er to vidt forskellige ting: Motion og investering. At man bevæger sin krop, og at man bruger sine penge på en måde, så de bliver til flere penge. Men faktisk har motion og investering meget til fælles.

Vil du læse mere om investering, så kan du læse mere her. Vil du lære mere om fællestrækkene, så skal du bare læse videre.

Penge, der vokser

Alvor og sjov

Både motion og investering er alvor. Det er vigtigt for kroppen at få motion, og investering handler om penge. Men begge dele kan også gøres sjove. Du kan læse en masse om at gøre motion sjovt her på bloggen.

Begge dele er også alvor, fordi det kan gå galt. Investering kan gå galt på den måde, at du kan miste dine penge. Motion går galt, når man får en skade. Man skal altså passe på, både når man motionerer og investerer. Det er vigtigt at være opmærksom og at undgå skader og tab.

Øvelse gør mester

Som det er med det meste, så gør øvelse mester. Man bliver bedre af at øve sig. Det gælder også motion og investering. Med øvelse kommer nemlig erfaring – og inden for motionens verden en bedre kondi.

Det er også begge dele noget, som man får mere ud af, hvis man sætter sig lidt ind i det. Noget baggrundsviden er godt at have. Så man ved bare lidt om, hvad der er godt, og hvad der ikke er så smart.

Fodboldtrofæ på pengestak

Overskud

Både motion og investering kan give mere styrke og overskud. Kroppen bliver fysisk stærkere af at blive brugt, og økonomien bliver stærkere, når der er flere penge at rutte med. Overskuddet på kontoen vil glæde i dagligdagen, og motion giver mere mentalt overskud.

Begge dele kan altså betragtes som en god cirkel, hvor man lige skal i gang, men så bliver det lettere og lettere. Fordi ens opbyggede erfaring, formue, kondi og så videre gør det nemmere at nå endnu længere og på mere erfaring, en større formue og en bedre kondi.

Kommer man rigtig langt ind i den gode cirkel, kan man komme til at leve af det. Nogle mennesker lever af at investere, og nogle lever som professionelle sportsfolk.