dd33

Romaskine i fitnesscenteret er noget du enten hader eller elsker. Jeg ser i hvert fald mest to typer der bruger den. Dem der ser romaskinen som knaldhård opvarmning og så de få der bruger den som cardio og styrketræning og gerne ror i 1 time eller mere.

Men hvad kan den egentlig den romaskine, hvorfor er den så populær og hvordan kan du bedst bruge den til at opnå dine træningsmål? Det ser vi på her.

Roning træner hele kroppen

Da jeg roede i klub var jeg i super form, ja jeg har nok aldrig været i bedre form og det var helt sikkert romaskinens fortjeneste. 


Modsat andre fitnessmaskiner så som løbebåndet, så træner romaskinen også overkroppen. Det er der ikke ret mange andre maskiner der gør, jo crosstraineren kan give en fornuftig upper body træning, hvis du altså bruger den som det er meningen, hvilket ikke alle gør.

Nej, det er romaskine der er suveræn vinder her af full body træning. Med romaskinen bruger du godt nok mest benene, de skal sparke afsted og stå for 70-80% af intensiteten,  men du bruger også din ryg og dine arme.

Du kan jo se på hvordan professionelle roere ser. De er bredskuldrede, langbenede og forholdsvis muskuløse. Typisk er de også slanke, men det er jo også fordi de skal sidde i båden.

 

Hvordan træner du kardio og styrke i romaskinen?

Du kan ikke undgå at få en god træning på romaskinen, uanset hvad du vælger at træne på den. Men du kan gøre mere for at målrette din træning mod styrke og kondition.

Hvis du sætter modstanden ned så det bliver lettere, vil du få mere af en konditionstræning. Her skal du så have din kadence op, altså antal rotag pr minut. Det giver en god træning af dit hjerte og lunger. Vil du træne din kondition endnu mere kan du træne invervaltræning, det er helt vildt hårdt og som virkelig kan mærkes.

Omvendt hvis du sætter modstanden op så er det styrke du træner mere. Her kan du træne langsomt og virkelig trække igennem. Der bruger du nogenlunde de samme muskler som du ville i dødløft.

Uanset hvordan du træner i romaskinen vil du få trænet dine ben, din ryg og dine arme. Du vil også komme i bedre form og træne dit kredsløb. Kort sagt, du vil få trænet hele kroppen rigtig grundigt.