dd33

Det er ikke nyt at sport er godt for både helbred, kondition, velvære og din generelle sundhed. Man falder ofte over en sportsgren der er værd at prøve og motivationen er høj, men falder hurtigt. Med tiden bliver det svært at holde gejsten oppe. I dette tilfælde gælder det om at finde det rette incitament til at være vedholdende i den sportsgren du vælger. Dyrk fx sport alene eller sammen med familien, men hvert medlem i familien skal vælge ud fra egne principper om fx interesse, fællesskab eller andet der motiverer. Derudover kan du overveje at begynde at spise sundere for maksimal effekt af din træning. Læs med nedenfor. 

Kvinde med vægte

Find det rette incitament 

Det er meget forskelligt hvad der driver mennesker. Når det kommer til sport, handler det derfor om at finde det rette incitament til at komme i gang og til at blive ved. En af de grundlæggende principper er at finde en sportsgren der virkelig har din interesse. Når du dyrker en sport du finder sjov, vil det også være langt nemmere at blive ved. Foruden interesse er der dog også andre incitamenter der er reelle. Det kan fx være økonomi i form af at betale abonnement til et fitnesscenter der gør at du får det brugt. Et andet incitament er bedre helbred, vægttab, bedre kondition, større styrke eller noget helt andet. Inden du bestemmer dig for en sportsgren, vil det give mening at sætte dig ned og investere lidt tid i at tænke over hvad der bedst motiverer dig som menneske. Når du har det rette incitament er det blot at vælge ud fra dette. 

Få hele familien med 

Ofte er det nemmere at koordinere sport og træning, hvis man kan få hele familie med og dyrke det som familiesport. Det kan dog være en udfordring at finde en sportsgren som hele familien finder motiverende og som indeholder det rette incitament at komme afsted til. Selvom I er i familie, er det jo ikke sikkert at det er det samme der driver jer som mennesker og dette må respekteres. Nogle gange skal man måske også bare acceptere at dit barn hellere vil game end at dyrke sport. Find en stol til barn som spiller meget computer og sørg for at dit barn sidder godt. Derefter kan du få ro og fred til at dyrke den sportsgren du selv ønsker. Hvis du har svært ved at forlade husstanden grundet mindre børn kan det være at det rette incitament er at flytte fitnesscentret hjem i boligen. Opret fx en lille træningsrum med løbebånd, romaskine, vægte, kondicykel og hvad der ellers kræves for at du føler at du er dækket ind. 

Kvinde strækker ud

Spis sundt og opnå optimal effekt at din træning 

Hvis du vil opnå optimal effekt af den træning og sport du foretager må du have kosten med. Det kan være at du allerede lever sundt, men det kan også være at der er plads til forbedringer. I bund og grund handler det om at bruge sin sunde fornuft. Dertil er det væsentligt at huske de gængse kostråd med at spise masser af frugt og grønt, undgå umættet fedt og skære ned på kulhydrater. Træner du meget er det dog også vigtigt at du får masser af energi og muskelopbyggende. Det kan fx være igennem protein, der kan indtages gennem kosten eller tages som supplement. Ved at dyrke mere sport og spise sundere end du plejer vil du med garanti kunne mærke positive effekter allerede efter kort tid.