dd33

Motion bør være en stor del af dit liv, for motion er en vigtig del af dit liv. Vil du holde din krop sund, så skal du bruge den, og det gør du med motion. Med motion passer du på din krop, fordi du giver den det, den har brug for. Det samme gælder, når du spiser sund mad og ikke ryger cigaretter.

Men nogle gange kan det gå galt. Der kan ske noget, som du ikke havde planlagt. Det kan ligefrem risikere at være noget, der ikke er godt for din krop. Du kan nemlig komme ud for en ulykke.

Motionscyklister med cykelhjelm

Få hjælp ved ulykke

Der kan ske mange ulykker i denne moderne verden. Det kan fx ske, når du dyrker motion. Så kan du vælte på cyklen, blive ramt meget uheldigt af en bold eller noget helt andet.

Der sker også mange ulykker i trafikken, hvor det tit går ud over de bløde trafikanter.

Også på dit arbejde kan der ske ulykker. Der er visse brancher, hvor man er mere udsat, men du kan komme til skade på ethvert job.

Uanset hvor eller hvordan det sker, så er det vigtigt, at du får den rette hjælp ved ulykke. Du kan blive påvirket både fysisk og psykisk, og det er vigtigt at behandle begge dele. Så kan du måske slippe for varige men.

Forebyg ulykker

Selvom du kan få god hjælp ved ulykke, så er det bedst at prøve at undgå ulykker. Det gør du ved at forebygge. Derfor har du naturligvis cykelhjelm på, når du cykler og bevæger dig rundt på andre slags køretøjer med hjul, fx rulleskøjter. Du bør altid huske det beskyttelsesudstyr, der hører til den sportsgren, du dyrker.

En god forebyggelse af skader er også at være i god form og at varme op og bagefter køle ned. Når du ikke pludselig presser din krop meget hårdt, men forbereder den lidt, kan den klare mere. Ulykker og skader forekommer, når der sker noget pludseligt.

Ambulance hjælp ved ulykke

En stærk krop kan holde til mere

Holder du din krop sund og stærk, så kan den generelt holde til mere. En stærk og smidig krop kan nemmere komme igennem en mindre ulykke uden skader.

Visse ulykker vil give enhver men, men nogle kan du gøre mindre slemme ved at være i god form. Det er altså endnu en grund til at dyrke motion. Du holder dig ikke bare sund og stærk, men du forebygger også skader – selv dem, der kan opstå ved uventede ulykker.

Vil du undgå at komme til skade, så dyrk motion. Gør det ikke hovedløst, men tænk altid på sikkerheden. Så har du dækket dig rigtig godt ind. Og skulle der ske noget alligevel, så sørg for at få den rette hjælp.