dd33

For år tilbage tænkte mange, at yoga blot ville være endnu en midlertidig trend. Det har dog ikke været tilfældet. Der er tidligere (2019) blevet lavet undersøgelser omkring, hvor stort yoga egentlig er. Her viste det sig, at omkring 9 % af den voksne danske befolkning har kastet sig over denne træningsform. Hovedparten af disse er kvinder, men yoga kan også sagtens dyrkes af mænd. 

Mangler du svar på, hvorfor yoga er så populært, som det er blevet, så er du kommet til den rigtige side. Nogle af svarene kan nemlig findes i blogindlægget. 

Det kræver ganske lidt udstyr

En af fordelene ved yoga er, at det kan dyrkes uanset tid og sted. Det er lettilgængeligt i den forstand, at man ikke skal bruge ret meget udstyr. Faktisk skal man ikke bruge andet end en god træningsmåtte og et par træningselastikker. Dette udstyr kan nemt fragtes i en taske, så man kan dyrke yoga på stranden, i skoven, i haven eller et helt fjerde sted i naturen. Du kan også træne i din egen stue, hvis du foretrækker det. 

Du bliver mere smidig og stærkere

Dernæst er det en kendsgerning, at yoga gør dig både stærkere og mere smidig. Dette vil helt naturligt gøre det lettere at udføre forskellige opgaver i både private og arbejdsmæssige sammenhænge. En stærk og smidig krop vil i øvrigt helt naturligt have en positiv indvirkning på selvtilliden. Yoga gavner altså ikke kun din psyke. 

Læs mere her: https://www.raskrask.dk/yoga/

Yoga kan også gavne din graviditet 

Mange kvinder tror, at man er nødt til at sætte yogaen på pausen, mens man er gravid, men det skal man ikke nødvendigvis. Faktisk kan det stærkt anbefales at dyrke såkaldt gravidyoga, idet det fører en masse godt med sig. 

Som gravid kan du bl.a. nyde godt af, at du får bedre kontrol over din vejrtrækning, at du øger blodcirkulationen, og at du får et pusterum i en speciel tid. Og så er det fantastisk, at gravidyoga kan dyrkes i hjemmet. Det anbefales tidligst at starte med yoga efter den 12. graviditetsuge. 

Læs mere her: https://www.raskrask.dk/gravid-yoga/

Det kan også virke mod stress

Yoga er intet mirakelmiddel, men meget tyder på, at det kan hjælpe mod stress. Der er nemlig fokus på bl.a. åndedrættet, som har stor betydning for både din mentale og fysiske sundhed. Døjer du derfor med uro i kroppen, angst og / eller stress, så kast dig ud i denne spændende verden. Yoga er måske løsningen på din stress.