dd33

Når du befinder dig midt i en træningsproces, så kan det være nemt at miste overblikket over, hvor meget eller hvor lidt du rent faktisk har udviklet dig. Af den grund bliver det ligeledes svært at vurdere, hvorvidt måden du træner på, egentlig fungerer optimalt for dig og din krop.

Hvis du derfor er i tvivl om, hvordan du får mest muligt ud af din træning, så læs med herunder. Her får du nemlig fem råd til, hvordan du sikrer dig, at du får maksimalt ud af din træning.

1. Sørg for at planlægge din træning

En god måde, hvorpå du kan få det meste ud af din træning, er ved at planlægge den. Hvis du for eksempel gerne vil træne 2-3 gange i ugen, så sørg for at skrive det ind i din kalender. Dertil bør du ligeledes specificere, hvad du skal træne, hvilke øvelser, hvor mange sæt, gentagelser og hvor tungt.

På den måde danner du dig et overblik over din træning, samtidig med at træningen mentalt bliver en fast del af din uge, hvormed det bliver nemmere at overskue det og finde tid til det.

2. Fokusér på hele kroppen

Selvom du måske har et eller to områder af din krop, som du gerne vil fokusere på at træne, så kan du med fordel træne hele din krop. Det betyder naturligvis ikke at du nødvendigvis skal træne alle kropsdele lige meget, men en krop i harmoni er både sundest og præsterer bedst i hverdagen.

mand med håndvægte

Hvis du vil vide mere om styrketræning af hele kroppen, så kan du finde mere information og træningsprogrammer på http://maxer.dk, som har masser af gratis artikler og råd til din styrketræning.

3. Hold øje med din fremgang

Når du befinder dig midt i din træningsplan, så kan du hurtigt komme til at miste overblikket over, hvor meget du egentlig har forbedret dig. Ofte har vi nemlig et helt forkert billede af, hvor meget eller hvor lidt vi er blevet bedre.

Derfor er det en rigtig god idé, at du sørger for at tracke din fremgang. På denne måde har du et helt reelt billede af, om din træning er effektiv nok eller ej. Og så kan du reagere hvis det ikke går som ønsket.

4. Overhold hviledagene

Hvis du virkelig er blevet bidt af træningen, og du er super motiveret på at opnå dit fitness-mål, så kan det være fristende at træne hver dag – men det er faktisk ikke nødvendigvis bedre. Hvis du ikke sørger for at give din krop hviledage, så kan det være med til at hæmme din progression.

Prioritér derfor hviledagene, så din krop har tid til at restituere og du kan præstere bedre på de dage du faktisk træner.

5. Sæt konkrete mål

De fleste, som træner, vil gerne se et resultat på deres krop, hvilket kan være et super fint mål at have. Dog kan det nogle gange være svært at se med det blotte øje – specielt i starten. Derfor kan det være en god idé at lave forskellige konkrete mål fx for din styrke i forskellige løft, måle din krop med et målebånd, måle din fedtprocent eller lignende, så du kan se dine forbedringer.