dd33

Motion er sundt for kroppen generelt, det ved vi alle. Men en af de ting som mange ikke tænker over, er at motion kan afhjælpe smerter eller problemer i specifikke muskelgrupper. Sidder man f.eks. meget ned i en kontorstol på arbejdet, eller udfører man ofte fysisk krævende arbejde, så kan det lede til muskelsmerter, specielt i ryggen.

Derfor er det godt at dyrke motion eller anden form for træning, så man kan styrke de muskler man udsætter, og samtidig forebygge smerter eller problemer som måtte forekomme hvis man overanstrenger specifikke muskler eller sidder for længe i den samme stilling.

Kvinde laver fitnessøvelse

Træn dine rygmuskler

En af de bedste måder at bekæmpe og undgå smerter i rygmusklerne er ved at træne din rygmuskler med nogle øvelser der specifikt rammer de muskler man har i ryggen.

Der findes mange måder at træne ryggen på, men nogle af dem kommer også an på om man har adgang til udstyr eller en træningsbold. 

Hvis man ikke har træningsudstyr eller adgang til fitnesscenter eller træningsbolde, så er der heldigvis et par øvelser man kan lave på gulvet derhjemme, som træner og styrker din ryg.

Man kan lave diagonalløft, hvor man starter på alle fire, og så løfter og strækker højre arm og venstre ben ud på samme tid. Herefter gentager man med modsatte arm og ben.

En anden god øvelse er rygløft, hvor man ligger på maven med strakte ben og hænderne under panden. Herefter løfter man så overkroppen og benene samtidig og holder den position i kort tid. 

Disse øvelser kræver ingenting at lave, selvom en træningsmåtte ville være god at bruge som underlag.

Kirurg

Store bryster kan skabe rygproblemer for nogle kvinder

For nogle kvinder er det dog desværre ikke nok at træne ryggen. Nogle kvinder er så uheldige at deres bryster kan trække så meget i nakke og ryg, at det giver smerter, som det bare ikke er muligt for dem at træne væk.

Hvis det er noget man oplever, så kan man heldigvis få kirurgisk hjælp til behandling af tunge bryster. Det er muligt at få udført en brystreduktion så ens bryster ikke længere trækker i nakke, skuldre og ryg, og derfor ikke længere kommer til at lede til smerter og eventuel hovedpine.

Har man som kvinde trænet ryg for at forebygge muskelsmerter i ryggen eller andre steder, men uden held, så kan det være at en brystreduktion er den bedste vej til at komme helt af med længerevarende smerter i nakken, ryggen eller skuldrene.