dd33

Vi ved alle sammen godt, at motion er sundt. Derfor er der rigtig mange, der dyrker det på den ene eller den anden måde. Der er nemlig mange forskellige former for motion, du kan dyrke. Sport, løb, styrketræning og meget andet. Det er bare med at finde det, du nyder mest, hvis du er interesseret i at starte.

Motion leder til en bedre kost for rigtig mange

Når først folk er begyndt at dyrke motion, følger kosten ofte med. For de to ting går jo hånd i hånd. Motion og sund kost er nemlig to af de vigtigste ting, hvis man vil leve sundere.

Noget, mange har med på farten, er en proteinbar. De indeholder nemlig, som navnet indikerer, en del proteiner. Derudover er de ofte ret mættende, hvilket er dejlig nemt. Mange, der dyrker styrketræning, tager en proteinbar, når de er på farten. For det er et nemt lille måltid at have i tasken. Det skal naturligvis ikke erstatte rigtig mad. Men det er fint, hvis man lige bliver lidt sulten og har brug for energien.

kost

Motion er ofte hårdt, og kræver lidt vilje. Og det er ikke altid, at man lige har overskuddet til at komme i gang. Derfor er der mange, der har en træningspartner. Så kan man nemlig holde hinanden ved ørene. Derudover er det også sjovere at løbe, træne eller spille badminton med én, man kender. Så kan man både snakke og lave sjov med hinanden imens.

Det er især i vinterperioden, man ikke lige orker at komme ud og løbe en tur. Men samtidig vil man jo heller ikke skuffe sin træningspartner. Og når man så først er kommet af sted, er det egentlig ikke så galt.

Motion gør meget for din psykiske sundhed

Motion leder til mange gode ting. Heriblandt velvære. Og det er altså noget, der er rigtig vigtigt. Selvom tanken om en løbetur i kulden ikke ligefrem gør os glade, bliver vi altså glade, når vi er færdige med turen. For motion frigiver endorfiner, hvilket er et lykkehormon i vores hjerne.  Derfor kan det altså være gavnligt at løbe en tur, hvis du for eksempel er stresset. Det gør nemlig udelukkende kun noget godt for dig.

Motion forebygger også livsstilssygdomme. Heriblandt risikoen for et forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet kolesteroltal og andet. Det er altså meget godt, du kan få ud af fysisk aktivitet. Noget, der er rigtig vigtigt er, at du finder noget at holde af. Det kan være cykling, løb, roning, håndbold. Hvad som helst, der leder til motion. Bare at cykle på arbejde er langt bedre end ingenting. Så det er med at overveje, hvad du har lyst til, hvis du gerne vil i gang.