dd33

Moderne tapeter er vidunderlige. Med digital teknologi findes der i dag ingen grænser for kreativiteten. Har du aldrig undret dig over hvorfor så mange folk bare maler alle vægge i huset hvide? Det er blevet så normalt, at ingen engang sætter spørgsmålstegn ved det.

Er det praktisk? Næppe. Intet viser snavs så hurtigt og så tydeligt som en hvid væg. Er det smukt? Det kan det vel være, eftersom skønhed ligger i beskuerens øje. Hvide vægge kan virke rene og æstetiske, hvis det ellers harmonerer med indretningen. Men ofte virker de bare upersonlige og kedelige. Man kunne tro, at mange holder sig til hvide væg, fordi det er et sikkert valg. Sådan gør alle jo, og så kan det ikke være forkert.

Sådan kan du naturligvis vælge at gøre. Eller du kan blæse på hvad andre måske synes, eller ikke synes om, og lade din kreativitet udfolde sig på din boligs vægge: med flotte, moderne tapeter.

Hvis du holder af sport, hvorfor skulle du så ikke bruge et flot tapet med sportsmotiver til at give dit rum et personligt præg?

Kig på nicetapet.dk for inspiration. Der findes så mange fantastisk flotte tapeter, og også et stort udvalg af fine, billige tapeter.

stuk

Tapeter på væggen er hurtig gjort og billige

Du har måske allerede fundet ud af, at maling ikke er billig. Og hvis du vælger den billigste maling, så kan det blive endnu dyrere. Billig maling har nemlig som regel en dårlig dækningsevne. Så skal du male 3 eller 4 gange, i stedet for en gang med den bedste maling.

Det problem har du ikke med tapeter. Et tapet skal kun sættes 1 gang på væggen. Så dækker det og bliver ved med at gøre det, i mange år. Tapeter i god kvalitet kan endda rengøres og vil holde sig friske, muligvis længere end du orker at se på dem.

Mange tror måske at det er mere indviklet at tapetsere end at male. Det er det faktisk ikke. Hvis du kan male selv, så kan du også tapetsere. Der findes masser af gode guides og instruktionsvideoer online.

Lidt knofedt, lidt tapetlim og en smule værktøj, så er du med

Det er faktisk meget nemt at tapetsere. Hvis du aldrig har gjort det før, skal du måske ikke ligefrem begynde med komplicerede mønstre. Du skal heller ikke prøve med alt for tunge, eller alt for tynde tapeter. Men svært er det ikke.

Et tapetserbord kan du købe i byggemarkedet for under 200 kroner. Derudover har du brug for en saks, en hobbykniv og et langt lineal (vaterpas). En limpensel, en tapetbørste og en svamp til at tørre overskydende lim af, og så er du klar. Alt i alt værktøj til under 500,- kroner, hvis ikke du kan låne det af en ven.

Et rum på 20 – 25 m2 kan du sagtens tapetsere på 3-4 timer, hvis du er nybegynder. En pro gør det på under den halve tid. Når du engang har fundet rytmen, så går det faktisk hurtigere end at male.

En lader til elbilen er altid en god ide

Selv om vi snart vil kunne købe solpaneler der kan males eller tapetseres på en væg, så skal du altid have en lader til elbilen. Det er smart at have sin egen lader. Der kommer rigtignok hele tiden flere offentlige ladestationer til elbiler rundtom i byerne. Men der kommer også hele tiden flere elbiler. At have din egen lader til elbilen er den eneste garanti, at du altid har en fuldt opladet bil til dagens ture.

En lader til elbil er nem at installere og betaler sig hurtigt ind igen. Det er simpelthen en god investering. Indtil for nyligt kunne du mange steder oplade elbilen gratis. Sådan er det ikke mere. Erfaringen siger, at det herfra kun kan blive dyrere. Med din egen elbil lader får du altid bilen opladet til den billigste pris. Hvis du vælger bæredygtig strøm fra fx Vindstød, så kan du også være sikker på at din bil virkelig kører CO2 fri.

lader til bil