dd33

Vi ved alle godt, at det er sundt at dyrke motion, og alt efter temperament og persontype er der forskellige motionsformer, som du bedre kan lide end andre. Men selvom du har lagt et fornuftigt træningsprogram, så er det måske ikke altid, du kan tage dig sammen til at gennemføre programmet med jævne mellemrum. Dette sker på trods af, at du eksempelvis går til motion i Kjellerup fitness, der har lige netop de ønskede faciliteter, som du har brug for. Derfor kan du i denne artikel blive inspireret til at få dyrket motion, selvom motivationen ikke altid er der.

Find den indre styrk frem til motionen

For at engagere dig mentalt i at få dyrket motion kan du starte med at sætte dig klare og realistiske mål for dig selv. Det kan være at sætte dig et antal træningsdage om ugen eller et bestemt træningsmål som f.eks. at kunne løbe en bestemt distance. Det er også vigtigt at finde en form for motion, som du virkelig nyder og finder glæde i, så det ikke føles som en sur pligt. Du kan også motivere dig selv ved at finde en træningsmakker eller deltage i holdaktiviteter, hvor du kan få støtte og opbakning fra andre. Endelig kan du belønne dig selv for at nå dine træningsmål – f.eks. med en lille gave eller en snack.

Gør det sjovere at dyrke motion

En meget brugt måde at gøre det sjove at dyrke motion er ved at lytte til musik, mens du udfører dine motionsaktiviteter. Dette gælder uanset om du cykler eller løber udenfor, eller om du træner i et motionscenter. Foruden musik kan du også lytte til podcasts eller lydbøger. Så kan du koncentrere dig om dette fremfor at fokusere på, at du bliver udmattet af at træne. Udover at sætte de nævnte træningsmål kan du også indføre konkurrenceelementer mod dig selv eller andre træningskammerater, så du kan slå forskellige rekorder. Dette aspekt hjælper på konkurrencemennesker.

Træningsforberedelse er nøglen

Du skal have pakket det træningsudstyr, som du skal bruge, så træningen bliver så optimal som mulig. Du kan med fordel pakke træningsgrejet dagen før, så det venter på dig, når du kommer hjem fra arbejde. Du kan også tage det med på arbejde, så du tager direkte ned og træner bagefter. Træner du sammen med en ven, kan I blive enige om at udføre en sjov aktivitet efter træningen, så det fungerer som en gulerod som noget, du ser frem til efter selve træningen.