dd33

Hvis du elsker at bruge din fritid på at være aktiv og udendørs, så kan det være at du skal overveje om dette års ferie skal bestå af en vandretur. På den måde får du lov til at være lige så aktiv og lige så meget udenfor som du overhovedet orker.

Oplev den smukke natur

En vandreferie er også en rigtig god måde at opleve naturen på. Uanset om du vælger at vandre rundt i Danmark eller i tager til udlandet. Selvom det kan være rigtig varmt at gøre det midt på sommeren, så giver denne årstid dog mulighed for at du også kan gøre brug af eventuelle søer du kommer forbi på din tur.

 

Så kan du tage dig en forfriskende dukkert og nyde det kølende vand. Det varmere vejr gør også at du ikke behøver at have lige så meget tøj med dig og det er måske også lidt lavere risiko for regn og dårligt vejr.

Hav udstyret i orden

Er du ikke allerede en erfaren vandre, så er der nogle ting som det er godt at have styr på inden du tager afsted. For det første bliver du nok nødt til at træne lidt op, i hvert fald hvis du ønsker at skulle vandre langt, i mange dage og har en vis distance du skal nå pr dag.

Imens du får trænet dig op til at tage længere vandreture kan du også sikre dig at de gode vandresko, og de skal være rigtige vandresko, du har købt, rent faktisk fungerer for dig og giver dig den rigtige støtte.

 

Når man skal på en vandretur der involvere overnatning er det også vigtig at du har noget godt at sove i og på. Lav derfor noget research på et godt telt der er nemt at folde sammen og bære på ryggen samt det bedste liggeunderlag. Her skal du både tage højde for en ordentlig tykkelse, underlaget vægt samt om det er lavet til vinter eller sommerbrug.

Forbered ruten

Inden afrejse er det også en god ide at have sat sig ind i den pågældende rute du skal på. Overvej på forhånd hvor I vil overnatte og hav måske også et par alternative steder til hvis I opdager at jeres vandre distance pr dag var lidt for optimistisk. Hav også forberedt jer på hvordan I vil håndtere ulykker, undersøg hvordan man forklarer hvor man er på en vandrerute til redningsfolk med videre.