dd33

Motion er godt, motion er sundt, og motion er for alle. Normalt forbinder man ordet ”motion” med fysisk motion af en given art, hjernegymnastikken – motion for hjernen, kært barn har mange navne – er også et emne, du ikke bør undervurdere.

Det er vigtigt at holde sin krop i form, bevares, men det er i høj grad også vigtigt, at du ikke glemmer de små grå.

Derfor skal vi her se lidt nærmere på forskellige former for hjernegymnastik; både den sjove slags og den mere videnskabelige, nørdede slags.

Et langt liv med en ung hjerne

Det er efterhånden snart almen viden, at der med alderdom ofte følger kedelige sygdomme; mange af dem angriber lige netop hjernen. I værste fald betyder det, at vi ikke bliver så gamle, som vi kunne være blevet, eller at kvaliteten af vores sidste leveår ikke bliver ret høj.

Det var dog en deprimerende åbning, tænker du garanteret – og med rette. Men det er simpelthen fordi, at du rent faktisk selv har mulighed for at træne din hjerne. Helt overordnet kan du regne med, at jo mere du holder hjernen i gang, des længere holder du hjernen skarp.

Snyd din hjerne

I mange tilfælde hænger det at træne din hjerne faktisk sammen med at snyde den en lille smule. Er du nysgerrig, kan du passede starte med denne lille, simple hjerneøvelse. Øvelsen er uhyre simpel, og den tager ikke mange sekunder at afprøve. Øvelsen har to elementer; en smidighedsdel og en hjernedel. Som den opmærksomme læser måske har gættet, hænger de to dele nøje sammen.

hjernegymnastik

Mange vil karakterisere mottoet ”Du kan meget mere, end du tror” som en kliché, men rent faktisk tyder det med denne øvelse på, at der er noget om snakken. At hvis du øver dig i at manipulere eller snyde din hjerne, kan du og din krop uendeligt meget mere, end du først troede.

Den sjove hjernegymnastik

Er du mere til den sjove og lette form for hjernegymnastik, er det på https://www.cozino.com/dk/, at du finder det. På cozino.dk finder du alverdens former for casino- og slotsspil, og nogle af spillene kræver mere end andre. Vil du gerne være sikker på at holde hjernen i gang, mens du spiller, kan du passende vælge ét af de mange kortspil. I mange af kortspillene har du nemlig en reel indflydelse på spillets gang, og det er således ikke kun tilfældighederne, der råder.

 

Tag et kig i cozinos.dk’s online univers, og find det kortspil, hvor du kan få den helt rette hjernegymnastik for dig.