dd33

Overskud er ikke det, du har mest af, når du har en baby. I den periode er det naturligvis babyen, der er mest fokus på, og sådan skal det også være. Det er dog alligevel vigtigt, at du også tænker en lille smule på dig selv. Det er det for begge forældre. For moren er det særligt vigtigt at få trænet efter den kropslige belastning, det er at føde et barn.

Er der en anden forælder, er det også meget vigtigt at holde dig i god form. Det er nemlig en meget krævende periode i livet at være småbørnsfamilie.

Træn med baby

Læg et fornuftigt program

At lægge programmer og planer er ikke nemt, når der er en baby i huset. Men det anbefales alligevel, at der er en form for struktur i hverdagen. Det giver mere ro. Når det kommer til træning, så er det væsentligt for barnets mor, at du går lidt forsigtigt i gang. Du kan ikke forvente at kunne træne det samme og i det samme omfang som før, du blev gravid. Det tager lang tid for kroppen at restituere efter en fødsel.

Mor og barn

Træn med babyen

Der findes flere gode kurser, hvor der trænes med babyen. Det kan både være noget gymnastik og noget barnevognstræning. Det er både sjovt og socialt, fordi det foregår på nogle hold med andre forældre. Især hvis du går hjemme på barsel, er det hyggeligt at lave noget sammen med andre samtidig med, at du får bevæget dig. Du kan se mere her om, hvordan I kommer godt i gang som nybagte forældre, hvis I synes det er lidt svært i starten.

Du kan naturligvis også træne med babyen derhjemme. Find nogle øvelser på nettet, eller find på dine egne. Det er en fleksibel måde at få trænet på, og du kan i langt højere grad time det med babys døgnrytme.

På et senere tidspunkt, hvor babyen er blevet ældre, så giver det dig nogle flere muligheder for at få trænet selv. Når barnet begynder at gå og løbe, så får du nok at se til med at holde øje med det. I den periode skal du nok få bevæget dig.