dd33

Det kan være både hårdt, besværligt og uoverskueligt at flytte. Men inden du betaler dig fra det, og lader et flyttefirma stå for opgaven, så er der nogle ting, du bør overveje. Der er nemlig flere sundhedsfordele forbundet med at klare flytningen selv – både fysiske, men faktisk også mentale. Dem vil vi se nærmere på her.

Fordele ved at flytte selv

Der er mange fordele ved at flytte selv, fremfor at hyre et professionelt flyttefirma.

For det første sparer du penge. Det er stort set altid billigere at flytte selv, end at hyre et flyttefirma – også selvom man evt. skal leje en bil. Derudover har man, når man flytter selv, fuld kontrol over hele processen og man kan flytte præcis, når man har lyst. Når man flytter selv, kan man i princippet flytte kl. 2 om natten, hvis det er det, man vil. De fleste der flytter selv, får hjælp fra venner og familie, og her kan flytningen faktisk være en god anledning til at få set dem på, og bruge tid sammen på en anden måde. Gider du ikke at flytte selv? Så find flyttemænd i Roskilde på linket.

Fysiske sundhedsfordele ved at flytte selv

Når man taler om fordelene ved at flytte selv, er det primært de økonomiske fordele, tankerne ledes hen på. Men faktisk er der også en række sundhedsfordele ved at flytte selv, som ofte bliver overset.

Det er nemlig sundt at flytte selv – selvom det er hårdt. Når man flytter, uanset om det er tunge eller lette ting, får man trænet sine muskler, på en måde, som man ikke gør til dagligt. Det skyldes, at man bruger sine muskler på en anden måde, end man er vant til, når man bærer rundt på flyttekasser og sofaer. Derudover får man også trænet sin kondi – særligt hvis man flytter fra en lejlighed som ligger på 2. eller 3. sal.

Næste gang du skal flytte, kan du prøve at tage en skridttæller på, og se, hvor mange skridt du rent faktisk får gået. Vi garanterer dig, at det er flere, end du lige regner med!

Mentale sundhedsfordele ved at flytte selv

Når man taler om sundhedsfordele ved at klare flytningen selv, må man ikke glemme de mentale sundhedsfordele. Der er nemlig noget tilfredsstillende ved, at klare en hård og svær opgave selv. Det giver selvtillid og velvære, og man får en følelse af, at have opnået noget godt på egen hånd. De mentale sundhedsfremmende effekter ved at flytte selv, er mindst lige så vigtige som de fysiske.