dd33

Det er aldrig nemt at være sund. Især ikke når det hele bare handler om at løbe 5km hver dag og spise salat. Men det er altså ikke den eneste måde, du kan være sund på, selvom vi længe er blevet fortalt, at det er det, der er sundt. Men man kan altså også lave en masse lækre måltider, som både smager godt og er sundt. Der er også masser af andre måder at få motion på, end at løbe en tur.

sund mad

Lær at lave lækker og sund mad

Vi har brug for mad, og det har vi flere gange om dagen. Vi skal have et ordentligt forhold med mad, det vil sige, at man ikke skal behandle mad som en belønning eller underholdning. Du kan ikke bare spise, hver gang du er glad, og du kan heller ikke spise, hver gang du keder dig. Omvendt skal du heller ikke hade at spise mad. Du skal altså spise 3 måltider om dagen, måske en eller to snacks, og du skal nyde det.

For at du rent faktisk kan spise sundt mad og nyde det, skal du lære at lave andet end salat. Der er så meget lækker mad, man kan lave, som er ret sundt. Husk, at det ikke er farligt at spise kød, brød og pasta. Bare du ikke får for meget af det. 

Med en rygeovn kan du, som elsker at lave mad, lære en masse nye opskrifter, og dermed lave endnu flere forskellige sunde opskrifter. Du kan sagtens få et lækkert stykke kylling med honning og hvidløg på, sammen med noget pasta i fløde og kokosolie. Køb en bog, søg på nettet eller bare selv find på nye opskrifter, som er sundt og lækkert.

dans derhjemme

Motion som rent faktisk er sjovt

Der er rigtig mange ting at lave, som er god motion. Har du nogle hobbyer, eller elsker du at være udenfor? Så kan du helt sikkert finde en masse ting, som du kan lave udendørs, som måske at spille tennis eller fodbold. Se nogle gode tilbud på fritid og outdoor produkter her. Så kan du måske finde nogle sjove og interessante produkter, hvor du kommer til at bevæge dig. Motion er ikke kun løb, hvor pulsen stiger helt vildt. Motion kan også være det, at din puls stiger en smule, men hvor du ikke nødvendigvis sveder helt vildt.

Et godt bud på en slags motion, som muligvis kunne være sjovt for dig, er dans. Dans er noget, du kan gøre, hvor som helst, når som helst. Du kan bare lave en playliste med dine yndlingssange, og så bare gå helt amok. Du behøver ikke at være professionel danser for at få noget ud af dans. Hopper, drejer og går du rundt, kan det faktisk hurtigt blive rimelig hårdt, og det vil jo sige, du får en god omgang motion. Så det kan altså godt være sjovt at motionere, det handler bare om at finde det rigtige for dig.