dd33

Vil du gerne smide nogle kilo, så skal du ikke bare stoppe med at spise. Det ved du jo godt. Din krop har brug for næring. Så du er nødt til at spise hver dag. Også når du gerne vil tabe dig.

Skal der ryge et par kilo eller flere, så skal du spise mindre, end du forbrænder. Du kan altså skrue på to knapper. Du skal bare skrue forsigtigt.

Du kan skrue op for motionen, bevæge dig noget mere og dermed forbrænde noget mere.

Du kan også skrue ned for kalorieindtaget. Det kan du gøre ved at spise mindre mad, men også ved at spise sundere mad. Spis masser af grøntsager og fuldkorn, som giver dig mæthed og alle de nødvendige vitaminer og mineraler.

Lækker mad

Spis oksecuvette i stegeso

Du kan fx lave dig en oksecuvette i din stegeso. Det er en virkelig lækker ret, som vil tilfredsstille dine smagsløg, så du ikke spiser så meget. Når du spiser kedelig mad, kan du bare blive ved og ved med at spise, fordi du ikke bliver tilfredsstillet af det. Du bliver mæt på et tidspunkt, og så får det dig til at stoppe, men så har du spist meget mere end nødvendigt. Spis i stedet smagfuld, lækker mad, der giver dine smagsløg masser af nydelse.

Det er ikke helt nemt at lave en perfekt oksecuvette. Heller ikke når du laver den i en stegeso. Men med lidt øvelse kan du have dig en ret, som du kan lave, når det skal være ekstra lækkert.

Tilbered en masse grøntsager sammen med din oksecuvette. Så kan de fylde op i maven og give en mæthed, der holder længe. Spiser du oksecuvette med mos og masser af grøntsager til aftensmad, så vil du være så mæt og tilfreds, så du ikke behøver at tage dig en aftensnack.

Husk pauserne og belønningen

Skruer du op for motionen for at forbrænde mere, vil du også tabe dig. Når du forbrænder mere, men spiser det samme, er kroppen nødt til at tage noget fra reserverne. Så motionen er også en knap, du kan skrue på for vægttab.

Når du skruer op for motionen, så tænk på, hvordan du kan gøre det sjovt. Skal det holde i længden, så du kan blive ved i mere end en uge eller to, så må det ikke være kedeligt. Du vil køre træt i det, og så vil du ikke nå at tabe dig. Så find en motionsform, du kan lide. Du kan også finde en makker at motionere sammen med. Det kan i sig selv være hyggeligere, når man ikke er alene, men I kan også aftale, at I skal gøre det sjovt.

Med mere motion i din hverdag skal du også huske at holde pauser. Det er ikke smart at gå fra ingen motion til hård træning hver dag. Din krop skal også have tid til at hvile sig og at restituere. Så sig til dig selv, at en rolig gåtur eller en time på sofaen en gang imellem er lige så vigtigt som løbeturen eller fitnesscentret.

Pause på gåturen

Vægttab er en livsstil

Er du seriøs med dit vægttab, så skal du gøre ændringerne til en fast bestanddel af dit liv. Når du skruer på madknappen og motionsknappen, så bør du ikke skrue dem tilbage. Hold fast i dine nye vaner, og gør dem til dit nye liv. Kun da vil det holde i længden.