dd33

Normalt er motion forbundet med sved, uglet hår og ikke specielt flatterende løbetøj. Men du ved jo aldrig om du finder din prins på den hvide hest, næste gang du er ude på en løbetur. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at mange gerne vil se ud af deres bedste, også når de er ude og dyrker motion.

Du kan i nedenstående artikel læse gode tips og tricks til hvordan du kan se ligeså lækker ud som du gør normalt – også når du er ude og løbe.

Det rigtige tøj vil gøre tricket

Udover den hygiejniske del af løbetræningen, er tøjet selvfølgelig også en stor del af ens udseende, og kan hurtigt også blive en stor del af det der skaber usikkerheden, når man er ude og løbe. Løbetøj er ofte tætsiddende, og det er derfor ekstra vigtigt du finder noget der er i din størrelse. Hvis det er for småt, er det skadeligt og ukomfortabelt, er det for stort kommer det ikke til at klæde din kropstype.
Det er en dårlig ide at trække i et par jeans og en T-shirt og erklære noget tilfældigt tøj for løbetøj. Der er en grund til at der findes tøj lavet specielt til løbetræning – fx lækkert motionstøj fra populære tøjmærker. Det er ofte lavet af helt specifikt materiale der er sved absorberende og ekstra givende, så det ikke bliver ukomfortabelt at lave strækøvelser.

Vær forberedt

Meget få er nok glade for ideen om at have en tung taske med på næste løbetur, men det kan dog alligevel være en god ide at investerer i fx en løbetaske der spændes fast omkring hofterne, og derfor ikke forstyrre under løbeturen. I den vil man nemlig kunne have sin mobil, måske lidt vand, sin deodorant og makeupfjerner – eller babywipes.

Det lyder måske mærkeligt, men wipes og en deodorant, kan være rigtig smart at have med på løbeturen, hvis man sveder meget eller generelt bare er selvbevidst omkring ens lugt. Føler man sig lidt klam, kan man hurtigt tørre det værste sved af og påføre et ekstra lag deodorant.
Stopper du på en tissepause halvvejs gennem din løbetur, er det også et godt tip at have med sig, at deodorant ikke kun behøves at påføres under armene. Føler du at dine lår fx er blevet ret svedige, kan du påføre deodorant på dine inder – eller yderlår.

Hold håret oppe

En andet godt trick er at sætte håret helt op i fx en knold eller lignende, når du skal til og ud og løbe. Udover at det er smart fordi man ikke får håret i ansigtet når man løber, så gør det, det heller ikke ligeså tydeligt at ens hår bliver svedigt under løbetræningen. Har ens hår måske også set bedre dage, bliver den fedtede natur også bedre skjult, hvis ikke det svinger frit bag en.

At få håret helt ud over ansigtet, giver også din nakke mere frirum til at ånde, og kan derfor være med til at du føler dig mindre svedig og indelukket på din løbetur.
Møder du altså en sød dreng eller pige på din næste løbetur, kan du roligt føle dig ekstra selvsikker, og måske vise dig frem med et par strækøvelser eller to.