dd33

Vi ved alle, at motion er sundt for både krop og sjæl. Desværre får mange danskere ikke den mængde motion, der skal til for at opretholde et godt helbred. Derfor går de danskere også glip af alle fordelene, der er oveni at holde sig sund og rask. Faktisk har kvinderne en række fordele ved at motionere, der er unikke for dem. Læs fordelene her og få blod på tanden til at dyrke mere motion.

gravid på strand

Motion kan være mange ting, så spring ikke over

Du orker måske ikke at løbe en tur, når den travle hverdag endelig er overstået. I stedet foretrækker rigtig mange danske kvinder forståeligt nok at smide benene op på sofabordet, når alting er ordnet. Men motion behøver ikke nødvendigvis være en træls eller kedelig tjans, der skal passes som arbejdsdagen eller opvasken. I stedet kan du finde mange sjove motionsformer, der kan give dig ekstra energi og overskud. Løb, vægttræning og andre mere almindeligt udbredte motionsformer er rigtig gode, men anden træning såsom mavedans, svømning og strip kan være mindst lige så udfordrende.

Pas på din fertilitet med træning

Det giver sig selv, at en sund krop og et godt helbred giver bedre chance for at have en regelmæssig cyklus og blive gravid. Den kvindelige cyklus er vigtig for, at din krop er i balance. For at du kan blive gravid, skal der ske en naturlig ægløsning. Sæt dig ind i din krops cyklus og læs mere om ægløsning her. Hvis du gerne vil være eller er gravid, er motion også vigtigt for både dig og dit kommende barn. Den gravide har nemlig mindre risiko for at få åreknuder, vand i kroppen eller svangerskabsdiabetes, hvis hun regelmæssigt dyrker motion. Det giver i sidste ende sundere og mere levedygtige børn.

kvindegruppe

Giv dig selv et mentalt boost

Når du dyrker motion, træner du ikke kun dine muskler og krop. Motion er nemlig også rigtig sundt for din hjerne. Hvis du træner med en høj intensitet, styrker du blodomløbet. Det sikrer en bedre ilttilførsel til din hjerne. Motion forebygger også psykiske lidelser såsom stress, angst og depression. Skal du sidde med noget meget kompliceret eller holde et oplæg foran andre, kan motion give dig mere overskud og koncentration. Løb en tur eller lav anden form for motion med høj puls lige inden, for det vil give hjernen et ekstra boost, så du kan være endnu skarpere, når det gælder. 

Giv dig selv en hjælp i overgangsalderen

Det er uundgåeligt, at man som kvinde må gennemgå overgangsalderen. Motion kan dog gøre meget for, at du ikke skal døje med alle bivirkningerne. Svedeture og generelt ubehag kan lindres, hvis du dyrker regelmæssig motion. Når kvinden gennemgår overgangsalderen, vil hendes knogledensitet også falde. Vil man undgå knogleskørhed, kræver det, at du udsætter knoglerne for belasting, så de holdes stærke. Belastning kommer gennem hele dagen, men det kræver mere intens belastning, hvis du skal bibeholde din knoglemasse ind i alderdommen.