dd33

Mange danskere har desværre lidt for meget på sidebenene, og det kan have negative konsekvenser for både sundhed og overskud. Nogle spiser for meget og forkert, men flere har problemer med at finde en sjov aktivitet, der kan få dem til at røre sig. Og nogle er bange for at få skader, fordi de har svært ved det eller ikke ved hvor de skal begynde. Men der er heldigvis hjælp at hente på begge punkter.

dumbbellmand

Træn rigtigt og hold pauser

Det kan være, du tænker ”Hvor skal jeg begynde?”, og det kan være svært at svare på. Mennesker har forskellige behov, så hvor nogen elsker at løbe en lang tur, elsker andre at tonse afsted i et motionscenter. Uanset hvad behovet er, skal du passe på dig selv, så du undgår skader.
Det allervigtigste er at varme kroppen op inden du begynder. Lav nogle strækøvelser både inden og efter træning. Så er musklerne klar til at yde lidt mere, og du undgår at være øm dagen efter.
Derudover skal du passe på med at overtræne. Lyt til din krop, og pres den en lille smule hver gang.
Men du kommer hurtigt til at kunne præstere mere, hvis du træner regelmæssigt.
Nogle mennesker træner på et professionelt plan for at træne op til et maraton eller måske noget atletisk. Her kan kroppen have svært ved at følge med, hvor man så får brug for flere midler til restituering. Her kan recovery boots hjælpe på ben og fødder. Støvlerne presser den venernes væske tilbage i benene hvilket linder musklerne. Køb recovery boots her og se, om det er noget for dig. 

pausehold

Find ud af hvad der virker for dig

Tænk over om du træner bedst sammen med andre eller alene. Det gør meget at have en god partner med sig, som kan motivere en til at yde lidt mere, men kan også have modsatte effekt, hvis I ikke arbejder godt sammen.
Hvis du har brug for hurtigt at tabe dig, kan du tage del i en slankekur ved at følge linket. Det kan hjælpe dig af med de overflødige kilo en del hurtigere.
Mange træningscentre tilbyder holdtræning, hvor man eksempelvis med dans og boksning kan få sig rørt sammen med andre ligesindede. Men hvis du hellere vil være udenfor, findes der mange løbe- og cykelklubber, hvor man kan tilmelde sig.
Så kom i gang. Det er sjovere, end du tror.