dd33

Det kan være svært at motivere sig selv til at dyrke sport, hvis ens hoved simpelthen ikke helt er med på idéen. For selvom ens krop måske føler sig frisk og udhvilet, betyder ens mentale helbred og velvære en masse for at få en optimal træning. 

Hiking

Når dit hoved ikke gider mere

Det er ikke kun ens krop, man har brug for, når man skal dyrke sport. Nej, ens hoved skal nemlig også på arbejde. Så hvis man har en dårlig dag, eller humøret ikke er på toppen, kan det være en stor udfordring at skulle snøre løbeskoene og løbe nogle kilometer. Så virker sengen og Netflix en smule mere tiltalende. 

Det kræver simpelthen mere af os at skulle bevæge os fysisk, end hvis vi kan tage en slapper. Men hvis man lider af depression, stress eller angst, er en af de første ting, som lægen eller psykologen vil sige til en, at man skal begynde at dyrke sport. 

At bevæge kroppen er nemlig en rigtig god måde at slippe sine ophobede følelser for en stund og bare give slip i kroppens anspændte muskler. Mange undersøgelser har desuden vist, at træning øger ens selvtillid, idet man har et mål, som man aktivt arbejder hen imod. 

Det er dog vigtigt at mærke forsigtigt efter hver morgen, om man virkelig også har overskud til at dyrke sport i dag. Kroppen skal være frisk, og man burde for eksempel også droppe træningen, hvis man har en pludselig tandpine, som man desperat prøver at ignorere. Læs mere om tandpine og tandlægeskræk her

brikker

Ha’ det godt med dig selv

Der kan være mange ting, som fylder i ens liv, udover sporten. Det er derfor vigtigt at prioritere den som en fast del af hverdagen, så den kan øge ens energiniveau og selvtillid. 

For at gøre sin sport sjovere, er det vigtigt at bibeholde sit fokus og sætte klare mål til sig selv. Hvis man lider af dårligt selvværd, kan man nemlig bruge alt for meget tid på at tænke over sportsudstyr, løbebukser og dårlige hårdage. Sandheden er, at ingen vil lægge mærke til dit udseende, når du løber forbi dem. 

Så skub dit ønske om fillerbehandlinger til side for en stund, og tænk mere praktisk. Vil du have det bedre efter en sports-session? Vil du ærgre dig, hvis du ikke får taget dig sammen til at tage afsted? Hvis svaret på alle disse spørgsmål er “ja”, så prøv at samle din motivation og kom afsted med dig!