dd33

Din krop skal have det godt, for at du kan have det godt i dit sind og have energi til hverdagen. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal være tynd og veltrænet, det betyder sådan set bare, at din krop skal være glad. Dette er der mange muligheder for at gøre, og det er blandt andet noget af det, du kan læse om i dette indlæg.
For at det kan lade sig gøre, er det nødvendigt, at du har fokus på forskellige elementer af din dagligdag. Især hvis du gerne vil tabe fedt i kroppen, skal der være ekstra fokus på disse elementer.

  • Kondition
  • Styrketræning
  • En sund kost

Derudover er det vigtigt, at du får nok søvn og drikker rigeligt vand i løbet af dagen. Det er første step, hvis du ikke har så meget energi i hverdagen eksempelvis.

Konditionstræning

Konditionstræning – eller det der i populær tale kaldes cardio – er vigtigt for at få pulsen op og forbrænde kalorier. Det er med til at give en stærkere kondi, sådan at du ikke bliver så let forpustet, når du for eksempel cykler en tur med børnene eller skal løbe efter bussen.
Samtidig udløser det også nogle stoffer i kroppen, som er med til at få dig til at slappe af. Så er du stresset, kan en løbetur eksempelvis få dig til at slappe af både i kroppen og i hovedet.

Løb i det fri

Styrketræning

Denne træningsform er især god, hvis du gerne vil tabe fedt. Som jo er der, du skal arbejde, hvis du gerne vil tabe de der klassiske 3-5 kg.
Og hvor du måske forestiller dig store bodybuildermænd, der løfter tunge vægte, så er det også muligt at styrketræne i mindre grad, men hvor det alligevel giver resultater. Især hvis du ikke har løftet så mange vægte tidligere.

Det er dog også vigtigt, at du passer på og ikke overanstrenger din krop. Hvis du ikke føler for at træne en dag, så lad være. Din krop har også brug for at restituere.

Husk kosten

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at din kost følger med i, hvad du laver. Du skal tilføre kroppen den energi, som du har tænkt dig at forbrænde.  Og vil du gerne tabe dig, så skal du selvfølgelig indtage mindre energi, end du forbrænder ved din træning. Dette kaldes at ligge i et kalorieunderskud, og er et must, hvis du gerne vil tabe dig.

Hvordan det fungerer, er der en hel religion indenfor, og derfor er det vigtigt, at du har fokus på, hvad din krop har brug for i dagligdagen, og ikke hvad der bliver foreskrevet. Hovedreglen omkring kost er blot, at der skal være flest grøntsager på tallerkenen. Derudover handler det for dig om at lytte til, hvad din krop gerne vil have.
Hvis du gerne vil skrive dig op til at blive en del af et fællesskab, hvor træning og sjov motion er i fokus, så tilmeld dig her.