dd33

Moden skifter – tendenser kommer og går. Måske er du en af de mænd, som ikke finder det svært at finde rundt i modejunglen. Måske er du en af dem, som konstant farer vild. Uanset i hvilken ende man ligger, så er det altid en god ide med nye input og ideer, så du kan blive ved med at stå skarpt. Et af de bedste kneb i forsøget på at følge med, er at holde sig orienteret. Abonner på magasiner med styr på stilen og med gode guides til, hvad der holder i denne sæson og hvad du skal gemme væk bagerst i skabet. Tit er der god inspiration at hente og gode guidelines til, hvordan du med få nye tilføjelser kan fremstå på den helt rigtige måde.

Tiderne skifter

For 30 år siden var det nærmest kriminelt, at man som mand gik op i ens fremtoning og den danske mand var længe om at komme med på moden. I dag har flere danske mænd fået øjnene op for, at ens valg af påklædning i høj grad påvirker, hvordan man opfattes i det daglige. Professionelt kan det give dig et skub i den rigtige retning at forstå, at klæder skaber folk.

Langt størstedelen af det modsatte køn drages mod den velklædte mand og modens luner kan have stor indflydelse på, om du fortsat fremstår som en mand med styr på stilen. Glem alt om at finde to velfungerende sæt tøj, som skal kunne holde til de næste ti års brug. Moden skifter og det går stærkt derude.

Unik er det nye sort

En ting er magasiner og modebibler, som med garanti kan være en god hjælp til at finde rundt i junglen af stangtøj og mærkevarer. En helt anden og altafgørende faktor er at stå ved hvem man er. De gode guidelines er værd at skæve til, men er man alligevel i tvivl, så se indad. Det er moderne at være sig selv. Unik er det nye sort og uden din personlighed i din garderobe, kan man med sikkerhed ikke kalde dig en moderne mand. Miks derfor elementer fra dit liv og din fortid ind i din garderobe. Måske har du arvet et ur fra din bedstefar, som første gang tikkede i 50erne.

Det ur siger en masse om dig som menneske og det fortæller mere end et nyt halstørklæde i sæsonens farve. Det samme gælder en gammel t-shirt fra dengang du besøgte New York i slutningen af 90erne eller den der fede kasket, som du ikke har kunnet smide ud, på trods af falmede farver og slid. Brug derfor altid de gode guidelines når du er i tvivl, men husk personligheden.

Være ikke bange for at spørge

Det er altid en god ide at bede om hjælp, hvis du er i tvivl. Hjælpen kan komme fra en velklædt kollega, ven eller måske en butiksansat. Udse dig en velklædt type og spørg løs. Husk at mode kan være mange ting. Din onkel og din kammerat har højst sandsynligt helt forskellige ideer om, hvad god stil er. Læn dig op af de mennesker i din omgangskreds, som du synes klæder sig godt.