dd33

Du venter på den hele året, og nu er den endelig over os igen. Der er selvfølgelig tale om sommerferien! Den velfortjente ferie, hvor de fleste af os rejser til de varme lande og nyder sol, sommer og strand. For mange er afslapning på sommerferien udelukkende forbundet med at slappe af på en strand og spise litervis af is. Dog kan en aktiv ferie være en fantastisk måde at stikke af fra hverdagens hast og jag på, imens du stadig holder formen og får rørt dig dagligt!

Cykeltur på ferien

Gør sommerferien til en aktiv ferie!

Selvom du har ferie, som selvfølgelig skal bruges på hygge og afslapning, så bør du ikke glemme din daglige motion. Motion og bevægelse er nemlig vigtigt! -også selvom du har ferie. Når det gælder din sundhed, er aktivitet og bevægelse noget af det vigtigste, og det anbefales, at du rør dig mindst 30 minutter dagligt. 30 minutter kan umiddelbart lyde af meget, men især i din ferie er der rig mulighed for at nå målet. Med lidt planlægning og kreativitet, opnår du let minimum 30 minutters motion dagligt i hverdag såvel som ferie. 

Med motion hver dag forbedrer du dine forudsætninger for et langt og sundt liv. Den daglige bevægelse har både fysiske fordele, fordi du holder din krop stærk, men motion og aktivitet er også godt for dit mentale helbred. For netop motion kan være en fantastisk måde at koble fra på og glemme hverdagens bekymringer. Når du bevæger dig, frigives der endorfiner i hjernen, som gør dig glad og får dig til at føle velvære, hvilket netop er opskriften på en fantastisk sommerferie! 

Pige der sejler i kajak

Tag afsted på en aktiv rejse

Skal du ud og rejse i sommeren, er det perfekt at udnytte muligheden for at tage på en aktiv ferie! Rejs til din drømmedestination og udforsk mulighederne for at bevæge dig på helt nyt territorium. Ved at tage på en ferie, hvor der er rig mulighed for bevægelse, nyder du godt af alle de mange fordele ved den daglige motion samtidig med, at du sikrer din form. Rejser du udlands, er der helt sikkert en masse nye og anderledes former for sport og aktivitet, som du kan prøve kræfter med. Sommerferien behøver ikke at være forbundet med inaktivitet og dovenskab for at være god. Den kan gøres endnu mere sjov ved at udforske og lege med nye måder at bevæge sig på, og på en aktiv ferie når du let dine 30 minutters daglig motion -hvis ikke mere! Det er dog vigtigt at huske på, at der også på aktive ferier er plads til afslapning og lækker mad. 

Gør din sommer sund og glædesfyldt ved at lede efter aktive rejser, når du planlægger din næste sommerferie. Så sikrer du både sommerformen og det gode humør!