dd33

Leder du efter den rette motionsmaskine til hjemmebrug, fordi du gerne vil tabe dig og/eller komme i bedre form? Så bør du bestemt gøre alvor af dine planer, for det er naturligvis både sundt og godt at motionere regelmæssigt.

Hvis du for eksempel vælger et løbebånd til hjemmebrug, så får du nem adgang til alsidig og effektiv træning. Ved hjælp af denne løbebånd-test vil du kunne vælge det rette løbebånd mere kvalificeret.

I testen bliver du præsenteret for fem virkelig gode løbebånd, dog skiller især Titan T73 sig positivt ud, fordi det er et særligt stærkt, fleksibel og avanceret løbebånd.

Masterfit TP 100 – testvinder som ”Bedst til prisen”

Dette testvindende løbebånd er moderne og velfungerende. Det har de mest basale funktioner, og det er meget brugervenligt. Du får godt med udfordringer og muligheder for variation på et Masterfit TP 100.

Du kan tilslutte din smartphone eller en anden enhed via et kabel og dermed høre musik eller radio, mens du træner. Løbebåndets konsol kan give dig diverse data om dit løb.

Et Masterfit TP 100 har blandt andet følgende egenskaber:

 • 15 træningsprogrammer
 • 15 stigningsniveauer
 • Tophastighed: 18 km
 • Stor brugervenlighed
 • God pris

Alt i alt får du her et løbebånd, som i forhold til dets pris giver dig god value for money.

Sole F65 – bredt og gedigent løbebånd

Går du efter et løbebånd, der er noget ud over det sædvanlige, så er dette Sole F65 et ret godt bud.

Sole producerer løbebånd af høj kvalitet. F65-modellen har en kraftig motor og en ekstra bred løbeflade. Dets konsol er en 7,5 # oplyst LCD-skærm, og den har indbyggede højttalere. Du kan også downloade Soles app, hvor du kan følge med alle dine løbedetaljer på, og du kan kommunikere med den via Bluetooth.

Et Sole F65 løbebånd har blandt andet følgende egenskaber:

 • Effekt: 3,25 hk
 • Mål: 208 x 94 x 145 cm
 • Løbepladens mål: 55 x 152 cm
 • Vægt: 119 kg
 • Maks personvægt: 158 kg
 • 6 træningsprogrammer
 • hastighed: 20 km/t
 • stigning: 15 %

Alt i alt får du med Sole F65 et løbebånd, som er gedigent, og som kan give dig gode løbeudfordringer uanset dit niveau. Den ekstra brede løbeflade giver dig gode muligheder for at kunne give den maks. gas på løbebåndet.

Desuden kan løbebåndet foldes sammen og køres væk på dets transporthjul.

Odin T8 – vinder af I Forms læserpris 2019

Her får du et meget populært løbebånd, som er både brugervenligt, solidt og stærkt. Det kan give dig mange gode og varierede løbeudfordringer. Det er forsynet med Multi Shock Absorption system, hvilket skåner dine led, når du løber.

Det er forsynet med fire LCD-skærme, hvor du kan aflæse alle data. Dets computer kan kommunikeres med via Bluetooth, så du kan styre båndet fra dit eget device.

Med en Odin T8 får du et løbebånd med blandt andet følgende egenskaber:

 • Motor: 5 hk
 • Hastighed: 0,8 – 20 km/t
 • Stigningsniveauer: 0 – 15 %
 • Træningsprogrammer: 12
 • Løbeflade: 51 x 140 cm
 • Stødabsorberende løbeunderlag
 • Vægt: 89 kg
 • Maks brugervægt: 150 kg

Løbebåndet er foldbart og kan nemt køres væk på dets transporthjul. Alt i alt får du her et meget solidt og stærkt løbebånd, der kan give dig gode løbeudfordringer uden at belaste dine knæ.

Titan ST 375 – et meget brugervenligt løbebånd

Løbebånd fra Titan er velegnet til både begynderen og den erfarne løber. Den har flere alsidige træningsprogrammer og muligheder for at give dig nogle løbemæssige udfordringer.

Denne model er særdeles brugervenlig, og på båndets LCD-skærm får du alle de forskellige data for dit løb. Det er nemt at flytte på, da det har transporthjul monteret.

Et Titan ST 375 løbebånd har blandt andet følgende egenskaber:

 • 9 træningsprogrammer
 • Hastighed: op til 14 km/t
 • LCD-skærm med diverse data
 • Simple funktioner
 • Stor brugervenlighed
 • Transporthjul

Alt i alt så får du her et løbebånd, som kan give dig god og varieret træning, og som er meget brugervenligt. Det er let at køre væk efter brug på dets transporthjul.

Titan T73 – det professionelle løbebånd til hele familien

Et af de absolut bedst løbebånd er, hvad du får, hvis du anskaffer dig et Titan T73. Det har en meget avanceret teknologi, og da det kan have op til tre profiler, så er det velegnet til at bruge i den løbeglade familie.

Du får en bred løbeflade med stødabsorbering og en ekstra luftaffjedring, hvilket samlet set giver dig en forbedret og skånsom løbeoplevelse.

Dets computer kan give dig diverse data, og det kan afspille løbevideoer, hvori du kan dyste mod en fiktiv eller en anden løber. Det giver dit løb en ekstra dimension. Du kan også kommunikere med computeren via Bluetooth og dermed bruge din egen device og løbebåndets app.

Titan T73 har blandt andet følgende egenskaber:

 • 24 træningsprogrammer
 • Motor: 3 hk
 • Hastigheder: 0 – 22 km/t
 • 20 stigningsniveauer
 • Løbeflade: 51 x 140 cm
 • brugervægt: 130 kg
 • Lydniveau: 75 dB
 • TFT-skærm

Løbebåndet kan foldes sammen efter brug.

Et Titan T73 løbebånd er af en yderst god kvalitet, og det kan bruges af op til tre profiler.

Hvad skal du se efter, når du skal vælge det rette løbebånd?

I forhold til om et bestemt løbebånd er det rette til dig, så er der flere punkter, som du kan se efter, som kan kvalificere dit valg. Generelt kan man sige, at det er vigtigt, at løbebåndet passer godt til dit træningsniveau lige nu – og også kommer til at gøre det på sigt, når du er kommet i bedre form, end du er lige nu.

For at stille skarpt på, hvilke kriterier du skal se på, får du følgende tjekliste:

Hvor solidt og stærkt er løbebåndet?

Hvis du tænker, at du kommer til at give den gas på løbebåndet, så er det ret væsentligt, at båndet har en vis tyngde. Det vil sige, at dets egenvægt skal kunne sørge for, at det bliver stående stabilt på underlaget, når du træner hårdt på det. Det skal det også kunne, hvis din vægt nærmer sig løbebåndets maks. brugervægt.

I forlængelse af det, så spiller det bestemt også en rolle, hvor mange hestekræfter der ligger i motoren. Jo flere hk des stærkere en maskine. En stærkere maskine kan give dig et hurtigere og et stejlere løb.

Ved du, at du kommer til at træne hårdt, så betyder løbebåndets soliditet og styrke ret meget. Kommer du ikke til det, så spiller det en mindre rolle.

Løbefladens størrelse og beskaffenhed

Størrelsen på et løbebånds løbeflade kan variere. Vil du gerne have følelsen af at have god plads at løbe på og at kunne bruge hele kroppen helt uhæmmet, når du løber, så kan du med fordel gå efter et løbebånd, hvor fladen er så bred og lang som muligt.

Desuden kan du også tjekke, om selve løbebåndet er stødabsorberende og har ekstra luftaffjedring. Det spiller en afgørende rolle i forhold til, om du bliver øm i benene efter dit løb. Det betyder også noget i forhold til, hvor stor en belastning dine knæ og andre led bliver udsat for, når du løber.

Løbebåndets fleksibilitet

Er det vigtigt for dig, at dit løb kan varieres, og at du for eksempel kan intervaltræne? Så bør du kigge efter, hvor fleksibel det enkelte løbebånd er.

Det kan du blandt andet se, når du tjekker, hvor mange træningsprogrammer og stigningsniveauer løbebåndet har. Jo flere af disse funktioner, båndet har, des mere variation kan der komme i dine løbeture.

Løbebåndets funktioner og features

Endelig er der hele det elektroniske aspekt. Betyder det noget for dig, om du kan kommunikere med løbebåndets computer via Bluetooth? Synes du, det er ekstra motiverende at kunne se en løbefilm eller dyste imod en fiktiv eller en ægte løber? Eller betyder den slags ikke alverden for dig?

Din holdning til de elektroniske dele af løbebåndet kan også spille ind, når det kommer til, hvilket bånd der er det helt rette for dig.

I forbindelse med denne tests fem nævnte løbebånd kan følgende anbefales:

Anbefales til den krævende sportsudøver

Er du en meget eller jævnt habil sportsudøver, så vil du nok kunne få stor gavn af følgende løbebånd:

Sole F65, Odin T8 og Titan T73. De har alle tre flere gode og fleksible programmer og stigninger, og de har alle tre mulighed for Bluetooth-kommunikation, hvilket kan give en ekstra dimension til træningen.

Anbefales til den gennemsnitlige sportsudøver

Egentlig kan den gennemsnitlige sportsudøver få stor gavn af alle de fem nævnte løbebånd. På dem alle sammen vil du kunne træne på dit nuværende niveau og også være fremtidssikret i forhold til din nærmeste sportslige udviklingszone.

Anbefales til begynderen eller den let øvede sportsudøver

Skal du først nu i gang med at løbe, er du i et genoptræningsforløb eller skal du blot gåtræne, så er et løbebånd et glimrende redskab at gøre det på.

Her kan du med fordel vælge enten et Masterfit TP100 løbebånd eller et Titan T375. De vil kunne give dig lige det, du har brug for træningsmæssigt – både nu og i fremtiden.

Konklusion på denne test af løbebånd

Samtlige fem løbebånd, der er nævnt i denne test, er af virkelig god kvalitet. Skulle vi alligevel rangliste dem, så kommer de tre øverstrangerede til at være således fordelt:

 1. Titan T73
 2. Odin T8
 3. Sole F65

Når Titan T73 tager førstepladsen, så skyldes det, at den scorer højst på alle de parametre, som er blevet sammenlignet i denne test. Desuden kan den bruges af tre profiler på én gang.

Odin T8 kommer ind på en flot andenplads, fordi det er et stærkt og solidt løbebånd med mange gode og fleksible funktioner.

Sole F65 har færre træningsprogrammer og en mindre motor, derfor kommer den ind på en tredjeplads.

Dermed ikke sagt, at disse tre løbebånd vil være det perfekte valg for samtlige motionister, men går du efter de løbebånd, der har flest funktioner og kan yde mest, så bliver pladserne fordelt sådan.

Husk også det er vigtigt at få den rigtige ernæring mens du løbe træner da du alternativt løber tør for kulhydrater eller ikke får proteiner nok til at genopbygge musklerne.