dd33

Kroppen kan betragtes som en motor; ligesom en motor i en bil risikerer at brænde varm, hvis den er på overarbejde og ikke får lov til at køle af, så risikerer kroppen også at tage skade af ikke at få lov til at hvile. Restitution er kort sagt den hvileperiode, som du giver din krop efter et træningspas. Atleter træner ofte, men de holder også pauser, og der er en god grund til, at større fodboldstævner afholdes over flere dage, så spillerne får lov til at få en hviledag eller måske endda to eller flere i mellem kampene.

En muskel er en levende ting, og den har brug for at restituere for at blive stærkere. Hvis man udsætter sin krop for hård træning flere dage i træk, risikerer man, at det har en negativ og måske endda skadelig effekt. Derfor handler det om at holde fri fra træningen. Når du alligevel holder fri, kan du lige så godt forkæle dig selv, sådan at du også kan koble fra mentalt. Til dette formål kan en spadag være et oplagt valg.

En spadag kan være vejen frem

For at give dig selv hen til ren afslapning og fritid, så kan du vælge at tage en spadag. Det kan gøres på diverse hoteller og resorter, hvor der tilbydes massage, spabade og anden wellness. Når du forkæler dig selv på denne måde, giver du dine muskler fred og ro til at komme sig.

Hvis du har brug for en længere pause fra træningen, kan du tage på en miniferie i form af et spaophold med en eller to overnatninger. For eksempel i Sverige. Vil du se svenske spaophold? Klik her.

Hvad kan du ellers gøre?

Du kan have stor glæde af at spise sundt og varieret foruden at sørge for at give din krop (især dine muskler) fri fra træningen. Det handler om at passe godt på sig selv, sådan at kroppen bedre kan præstere på topniveau, når den skal.

Foruden at spise sundt og varieret samt at sørge for at give din krop tid til at restituere, så bør du også sørge for at få nok søvn hver nat. Derudover er det også en god idé ikke at gå helt i stå, når du holder en pause fra træningen. Det anbefales, at man dyrker blot en smule motion på sine hviledage, så man holder sig i gang. Prøv gerne at bruge nogle andre muskler, end dem du bruger til træningen.