dd33

Dette indhold er sponsoreret

Når man dyrker motion, er det vigtigt at have styr på sin hygiejne. Dette kan inkludere hårfjerning – eksmepelvis under armene eller på benene. Fjerner man sine hår, vil man lette kunne holde sig fri af bakterier og skidt på huden under træningen, og så undgår man lettere lugtgener. I nogle sportsgrene såsom svømning eller cykling er det faktisk også en fordel at kunne mindske friktionen ved at fjerne kropsbehåring.

Vil du ikke selv bokse med engangsskrabere eller voksbehandlinger, kan du få foretaget en laserbehandling i Herning og blive klar til træning.

Sådan fungerer hårfjerning med laserbehandling

Hårfjerning med laserbehandling er en effektiv og sikker metode til at fjerne uønsket hårvækst. Behandlingen virker ved, at en laser udsender et kort, kraftigt lyspuls, der når helt ned i hårsækkene. Når lyspulsen træffer hårsækkene, omdannes den til varme, som ødelægger hårsækkene og forhindrer dem i at producere nyt hår.

Hårfjerning med laserbehandling kan anvendes på alle områder af kroppen; brystet, ryggen, armhulerne, bikiniområdet eller benene. Behandlingen er smertefri og kan udføres på alle hudtyper – dog er behandlingen særligt effektiv på mørglødede personer med mørke hår.

Derfor er det en fordel at fjerne hår inden træning

Kropsbehåring han være en irriterende faktor under træning – særligt, hvis man træner ofte og i lang tid ad gangen.

Først og fremmest vil hårene opsamle sveden under træningen, hvilket kan give nogle lugtgener, der kan være ubehagelige for en selv. Derudover kan det skabe en friktion, som i nogle sportsgrene kan være afgørende for sporten. Her er svømning et godt eksempel. Har man mange hår på kroppen, vil det skabe lidt ekstra modstand under vandet, og det kan resultere i, at man får en dårligere tid end sine modstandere.

Endelig kan det føles mere behageligt, hvis man ikke har kropsbehåring op ad sit sportstøj. Derfor er det for mange sportsudøvere en fordel at fjerne hår inden træning.

 

Fordele ved laserbehandling frem for barbering og voks.

Som sportsperson vil man ofte opleve, at hårfjerning er nødvendig. Dog er det de færreste der gider at barbere sig hver eneste gang eller bruge en masse penge på at blive vokset. Med en laserbehandling er hårfjerningen permanent, og dermed kan man spare både tid og penge på den lange bane.

Derudover kan både barbering og voksning give nogle irritationer på huden, som kan blive rød og knoppet. Dette føles ikke rart, når det bliver blandet med sved – og det kan i værste tilfælde give nogle infektioner. Her kan en laserbehandling klare jobbet smertefrit og uden irriteret hud. Man skal dog være opmærksom på, at det kan koste nogle penge, og det skal derfor anskues som en investering i sin sport.