dd33

Motion er vigtigt, men det kan nu også somme tider gå hen at være ret kedeligt og ret ensomt. Bliver det det, så kan det godt være svært at bibeholde motivationen. Og når motivationen og lysten ryger, så går der ikke længe, før du holder op med at motionere.

En løsning på den udfordring kan være holdsport.

Hvad er fordelene ved en holdsport?

Der er flere åbenlyse fordele ved at dyrke holdsport. For det ene så giver det dig god træning, og for det andet så giver det dig noget socialt.

Når du skal mødes med de andre på holdet, så bliver du ikke bare væk, hvis du finder på en mere eller mindre god undskyldning for ikke at kunne træne lige i dag. Du kommer, fordi der er nogen, der forventer, at du kommer. Du er en del af et fællesskab. Dette fællesskab er afhængigt af, at alle på holdet kommer. Det forpligter.

På holdet har I træningen sammen, og I har kampene sammen. Både nederlagene og sejrene.

Det betyder noget at have nogle holdkammerater. Og du får trænet, uden at det bliver kedeligt.

Fodbold

Hav det sjovt, mens du træner

Når du træner sammen med dine holdkammerater, har I det sjovt imens. For mange er det sjovere at løbe, når det også involverer en bold.

Når du har det sjovt, imens du træner, så opdager du næsten ikke, at der pludselig er gået et par timer, hvor du har været i aktivitet næsten konstant.

Alt den gode energi, du får af at løbe rundt på banen sammen med de andre, er guld værd. Både for dit humør og for din kondi.

Når du går op i sport

Hvis du interesserer dig for sport, så sørg for, at det ikke kun begrænser sig til at være betragter. Du må også selv ud at bevæge dig.

Det gælder både, hvis du interesserer dig generelt for sport, eller hvis du har en enkelt sportsgren, som du er meget passioneret omkring.

Der er ikke noget i vejen med at have en stor interesse for sport og følge nøje med i, hvad der sker på den front. Hvis du for eksempel går meget op i fodbold, så pløjer du nok dagligt nyhederne igennem. Det kunne jo være, at den store interesse kan inspirere dig til selv at trække i fodboldstøvlerne og komme ud at spille sammen med ligesindede.

Fodbold

Vælg en holdsport efter din interesse

I princippet er det jo ligegyldigt, hvilken holdsport, du melder dig til. Hvis din interesse skal holde på den længere bane, så bør du nok vælge en sportsgren, som du tænker, du kunne brænde for i længere tid.

Det kan jo være svært at spå om, hvorvidt det kommer til at holde, men det er i hvert fald et godt udgangspunkt at have.

Hvis interessen ikke holder så længe igen, så har du i hvert fald haft det sjovt så længe. Og det har bestemt også en værdi.

På med træningstøjet og ud at finde en holdsport!