dd33

Mange af os har hørt om teambuilding, uden at måske tænke så meget om hvorfor det findes og hvad det er godt for. 


Hvad er teambuilding så?

 

Teambuilding er et begreb der dækker en proces som oftest arbejdsgiverne iværksætter for at skabe gode relationer medarbejdere imellem, mere samvær og bedre motivation på arbejdspladsen. Når man som arbejdsgiver arbejder med teambuilding, så er målet at fremme samarbejdet og fremme en resultatorienteret arbejdsgang.

 

Hvad er et godt teambuildingevent?

 

Der er selvfølgelig stor på forskel på hvad forskellige arbejdspladser synes er et godt teambuilding event. Oftest er det kun en julefrokost der anordnes hver år. Men de mest udviklende teambuilding event går ud på at teamet skal nå et mål sammen,  på en personlig måde. For at øve samarbejde. 


Hvor finder man et godt teambuilding event?

 

Man kan sagtens finde en manager til at opsætte et event, der foregår under en lidt længere tid, hvis man har budget til det. Man kan også bruge Google til hjælp og søge sig frem til forskellige lege, som man kan benytte sig af til dagligt. 

 

Ellers så kan du tænke helt ud af boksen ligesom Norh ApS gjorte i 2017. Norh ApS er en mindre elinstallatør virksomhed og låsesmed i København, med ca. 10 ansatte tekniker. Nicolai som er ledere i firmaet skulle sammen med medarbejderne finde frem til et godt teambuilding event. Alle var enige i at det skulle handle om træning og at opnå et opnå større mål.  Nicolais personlige drøm at bestige alle de større bjerge i verden blev diskuteret. Denne idé og drøm smittede sig hurtigt af på de andre. Målet og teambuilding eventet blev derfor en tur til Mont Blanc sommeren 2017. 

For at de skulle klare udfordringen, at nå op på toppen begynde alle i virksomheden at mødes også de frie timer i døgnet, for at træne sammen.  Selvfølgelig blev de også snakket om arbejde og effektivitet på arbejdspladsen under træning.  

 

Turen til Mont Blanc endende i succés og i dag snakker de endnu om rejsen dertil på arbejde, selvom at de ikke nåede toppen. Efter turen kom alle tættere på hinanden og planen er nu, at lave et nyt forsøg til at nå toppen i 2021.