dd33

Hvad enten du træner til maraton eller bare nyder at løbe en god tur efter arbejde, så ved du, hvor trætte benene er, når du kommer hjem. Det er ikke alle, der er heldige at kunne gå direkte ind og smide sig i sofaen, for en stor del af os bor i lejligheder og skal først bestige flere etagers trapper, for at kunne slappe helt af. 

Er du en af dem, der er begavet med en fantastisk udsigt over hele byen, men som hver dag skal vandre op og ned ad trapperne med varer, arbejdsudstyr og trætte ben efter dagens motion, så er det måske dig, der skal foreslå en ny elevator på næste beboermøde. Det er en ide, der med garanti vil møde medvind.

Elevatordøre

Gamle bygninger – mange fordele, mange trapper

Der findes rigtig mange ældre etagebyggerier herhjemme og langt de fleste af dem har ikke elevator i dag. Det giver en del forhindringer eller udfordringer i hverdagen for dem, der bor i bygningerne – både dem, der løbetræner og dem, der ikke gør. 

Heldigvis er det ikke så omfattende at få tilbygget en ny elevator som mange tror. Der er nemlig firmaer, der har specialiseret sig i netop den slags opgaver, så du kan få en optimal løsning både i leje-, andels- og ejerforeninger. Fordelene er rigtig mange, så se elevator priser her og få en ide om, hvorvidt det er en gangbar løsning i netop din bygning.

Naturligvis er det en udgift når elevatoren skal bygges, men betalingen kan finansieres og deles ud over en længere periode og er du i tvivl, kan du altid kontakte et firma, der udbyder denne service og forhøre dig om, hvad dine muligheder er og, hvad det kommer til at koste – ganske gratis.

udmattet kvinde

 

Træn på trappen, hvil i elevatoren

Der er god mening i at træne på en trappe. Det giver gode ben og sørger for at du hele tiden holder kondien ved lige, derfor er det et oplagt valg at tage trapperne så ofte du kan. Der er dog også situationer, hvor en elevator ville gøre tingene en hel del lettere. Forestil dig scenariet: 

Du har hentet ungerne i børnehave og vuggestue og har købt ind på vejen hjem. Nu du op på 4. sal med begge unger og fire poser med hverdagsnødvendigheder. Det kan hurtigt blive en seance, der tager både hele og halve timer. Især, hvis en af ungerne får trætte ben eller posernes hanke beslutter sig for at give op på halvvejen. 

Trapperne er med andre ord et skønt sted at køle benene ned efter en løbetur, så du nedsætter risikoen for ømme muskler og skader, men en elevator er stort set uundværlig i en hverdag for en gennemsnitlig familie i Danmark.