dd33

Der er ingen tvivl om, at fodbold hører til blandt de sjovere måder at dyrke motion og træne på. Faktisk glemmer mange mennesker ofte, at de dyrker motion, når de befinder sig på fodboldbanen eller i hallen, fordi de har det så sjovt. Fodbold spilles sammen med kammeraterne, og det er derfor samtidig en meget social sportsgren. Ikke nok med at det er en sjov måde at få motion på, viser undersøgelser nu, at fodbold endda også er meget sundere sammenlignet med noget så kedeligt som løbetræning. Der er således mange gode grunde til, hvorfor du bør spille fodbold i din fritid, og du kan læse meget mere om dette her i artiklen. 

Du kan forbedre din kondition markant 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være svært at få taget sig sammen til at leve en sund hverdag med masser af motion. Det handler derfor om at finde en sportsgren, som, man synes, er sjov, så motionen pludselig bliver en leg i stedet for en sur forpligtelse i hverdagen. Nye undersøgelser viser, at hvis du spiller fodbold, er der meget større sandsynlighed for, at du kan få det inkorporeret som en vane i din hverdag sammenlignet med en løbetur. Herudover kan du forbedre din kondition markant ved at spille fodbold to timer om ugen. Det skyldes, at fodbold i høj grad er præget af de mange hurtige og kortvarige løb, ligesom man både vender, hopper, tackler, accelererer, dribler, skyder og meget mere. 

Fodbold er en social aktivitet 

Når du spiller fodbold, øger du desuden fedtforbrændingen, ligesom du nedsætter både din fedtprocent, dit blodtryk og kolesterol. Ikke nok med det, træner du også både muskler, hjerte og knogler på en langt mere optimal og bedre måde, end hvis du løbetræner. Men det bedste ved det hele er, at fodbold er en social aktivitet. Det er netop dette sidstnævnte aspekt, der betyder rigtig meget for, om man bliver ved med at holde fast i træningen. Efter endt træning kan man også med fordel inkorporere fodboldaftener, hvor alle mødes og ser en fodboldkamp sammen eller tager på stadion. Det er med til at styrke det sociale aspekt ved sporten, og på dbu shop kan I endda finde matchende tøj til den kommende landskamp. 

Den optimale måde at træne på 

Det særlige ved fodbold er, at sportsgrenen formår at kombinere en lang række motionsformer. Det gør altså, at det er en optimal måde at træne på, og det gælder særligt, hvis du ønsker at forbedre din fysiske form, eller hvis du vil forebygge livsstilssygdomme. Det skal ydermere nævnes, at du bestemt ikke bør lade dig skræmme, såfremt du er utrænet og ikke har dyrket motion i flere år. Fodbold er nemlig godt for både kvinder og mænd i alle aldre, også selvom man er utrænet. Ved at spille fodbold kan man altså få stor glæde af det underholdende boldspil, samtidig med at man forbedrer sin sundhedstilstand markant. Der er således ingen undskyldning for, hvorfor fodbold ikke bør være din foretrukne måde at få motion på i hverdagen.