dd33

Mange mennesker bruger i dag rigtig meget tid på at træne. Træning fylder mere og mere hos mange. Det er rigtig populært at lave cardio træning.

Derfor er der nu også rigtig mange muligheder for at få cardio maskiner hjem til en selv. Der er et stort og bredt udvalg af forskellige maskiner. Det kan dog være svært at finde den bedste cardio maskine til sit hjem.

Løbebånd

En af de mest populære og brugte cardio maskiner er løbebåndet. Det er rigtig populært, da en løbetur aldrig har været nemmere. Man behøver ikke blive hjemme, fordi det regner eller blæser. Man kan derimod altid tage en løbetur, når man har lyst eller brug for det. 

Derudover, så kan man også tilpasser farten lige præcis, sådan det passer til ens niveau. Man kan også ændre hældningen på løbebåndet. Man kan altså få det til at føles som om, at man løber op af en bakke. Læs mere om hvilket løbebånd, der bedst i denne test af forskellige løbebånd.

Romaskine

Et godt alternativ til løbebåndet er romaskinen. Et løbebånd kan godt være hårdt for ens knæ, så hvis man har dårlige knæ, så er en romaskine rigtig god. Her vil der ikke komme de samme stød i ens knæ, som man vil på løbebåndet. 

Romaskinen er rigtig god til at lave cardio med. Den larmer dog lidt, hvilket kan være træls at have i ens hus. Det er ikke ulideligt højt, men det er værd at vide, at den laver lidt larm.

Trappe-maskine

Alle kender til, hvor hårdt det er gå op ad en trappe. Det giver godt til ballerne og kan virkelig mærkes. Man kan købe en trappe-maskine, sådan at du kan gå op ad trapper derhjemme. Det er en meget effektiv måde at træne cardio på. 

Man kan ændre, hvor hård ens træning skal være på maskinen. Man kan ændre hastigheden på maskinen, sådan at man skal gå hurtigere. Det vil gøre, at øvelsen bliver hårdere at gennemføre. 

Man kan selv ændre på en række parametre, som kan gøre maskinen hårdere at bruge. Man kan ændre i tiden, som man bruger på, men man kan også ændre måden man går på. Ens træning bliver anderledes, hvis man går med siden til og kan føles hårdere.

Crosstrainer

En anden populær maskine er crosstraineren. Den er rigtig populær, fordi den er nem at bruge. Den giver rigtig godt, da den er meget hård. Forbrugsguiden.dk har lavet en test af de forskellige crosstrainere, der er på markedet. Så kan du være helt sikker på at finde den bedste man overhovedet kan finde. 

Assault bike

En assault bike er virkelig hård. Det er en cykel, hvor man på samme tid skal bruge sine arme. Den er rigtig god til at lave intervaltræning på. Man kan hurtigt og nemt for en rigtig god puls på sin træning. Det er helt sikkert, at man ikke vil løbe tør for måder at træne på med en Assault bike. 

Der er dog en ulempe ved denne cardiomaskine. Den larmer ret meget. Den larmer cirka lige så meget som en romaskine gør, måske lidt mere. Det kan derfor være lidt træls at have den i huset, hvis maskinen skal stå tæt ved et fjernsyn eller andet, som man ofte bruger.

Fordele ved at have cardiomaskiner derhjemme

Der er en række forskellige fordele ved at have cardiomaskiner hjemme hos en selv. En af de største fordele er, at man hurtigt kan begynde på sin træning. Man behøver ikke skulle op sit lokale fitnesscenter for at ville lave cardio. 

Herudover så skal man heller ikke være nervøs, at der ikke plads på maskinerne. Hvis man selv har dem, så er der jo ikke andre, der vil bruge dem. 

Man kan også spare lidt penge på sit månedlige abonnement hos fitnesscenteret, hvis man udelukkende bruger cardiomaskiner deroppe. Det kan man i stedet for nu lave derhjemme. 

Derfor er cardio vigtigt

Cardio er rigtig sundt at lave. Ens krop har godt af at træne sin kondition. Hvis man laver cardio ofte, så vil man hurtigt mærke en forbedring i sin kondition. 

Når man laver cardio, så træner man sit hjerte og sine lunger. Man kan transportere mere ilt rundt i kroppen, hvilket gør, at man kan løbe længere. 

Man kan forebygge en masse forskellige sygdomme ved både at styrketræne, men også ved cardiotræning.