dd33

Sundhed er i fokus. Vi skal spise efter kostpyramiden og dyrke masser af sund og god motion. Det udvalg af fødevarer, som vi har i supermarkederne er ikke altid lige tiltalende for alle. Mange tænker: Hvad er det sprøjtet med? Hvor kommer det fra?

Er der nogle unødvendige stoffer i det? Kigger man på det rene produkt inden for frugt eksempelvis, så er det bedste, man kan spise, jo faktisk det, som bedstemor og bedstefar dyrkede på gården i sin tid. Det gælder naturligvis og grøntsager fra køkkenhaven.

Du får det reneste produkt ved at dyrke selv

Når man selv sår, passer og høster sine frugter og grønt, så ved man med 100% sikkerhed, hvad det har været igennem. Det er det reneste og mest økologiske produkt, man kan komme i nærheden af. Derfor er det også begyndt at blive populært at dyrke sine egne frugter og grøntsager igen.

æbletræ

Æbletræer kræver næsten igen pasning

Grøntsager er lidt mere tidskrævende at passe end frugttræer. Vil man starte et sted, så er frugttræer et godt bud på hjemmedyrkede fødevare, der er nemme at passe og ikke særlig tidskrævende. En type frugt, som de fleste er vilde med, er æbler.

Et æble er dog meget mere end blot et æble. Man kan få rigtig mange forskellige sorter af æbletræer. De æbler, som vi selv dyrker i baghaverne, smager også anderledes og mere friske end dem, som er fragtet hertil fra syden.

Hvis vi deler æbletræerne ind i fire overordnede kategorier, så er der:

  • Standard æbletræer
  • Familie æbletræer
  • Søjle æbletræer
  • Dværg æbletræer

æbletræ

De to første typer er almindelige, store æbletræer. Søjleæbletræer er dem, der står på stribe. Det er godt til dem, der gerne vil høste mange æbler. Dværg æbletræer er søde og pæne at have stående i baghaven og ude foran. Samtidig giver de også lidt lækre æbler.

Ud over typen af træ, så skal man også tænke på, hvornår man gerne vil kunne høste. Af sommeræbler kan nævnes Skovfoged eller Discovery, hvorimod en æblesort som Aroma er et september-æble. Find mere info her om de forskellige æblesorter. Man kan eventuelt vælge flere typer, så man har friske æbler ved hånden over en længere periode.