dd33

Mange forældre oplever mangel på tid som en årsag til, at de ikke får dyrket den motion, som de ønsker. Hverdagen er fyldt op af arbejde, børn, indkøb osv., hvilket sluger din tid som forælder. Og sammen med løbeskoene står de gode intentioner om mere motion tilbage og samler støv. En løsning på dette problem kan dog være, at du forsøger at integrere motionen i dine dagligdags gøremål. De fleste kender velmenende råd så som at tage trappen i stedet for elevatoren, eller at skrue ned for tiden du tilbringer foran fjernsynet.

Hvis du har børn, har du dog endnu en oplagt mulighed for at slå to fluer med ét smæk: Når børnene skal hentes og bringes, kan en cykelstol gøre det muligt for dig at ordne transporten, samtidig med at du inkorporerer motion som en naturlig del af din hverdag. En cykelstol er nemlig en praktisk, billig og sund måde at transportere vores børn rundt på – og så giver det føreren af cyklen sved på panden. Dertil får de mindste frisk luft og mange indtryk, når de sidder i en cykelstol, og det koster hverken penge i form af udgifter til benzin eller offentlig transport at hente og bringe dit barn på denne måde.

cykelstol_motion

Søg råd og vejledning inden, du køber en cykelstol

En cykelstol kan derfor være en god investering. Men inden du kaster dig ud i at købe den første og bedste cykelstol, du finder, kan du med fordel søge råd og vejledning om de forskellige typer af cykelstole, der findes – og ikke mindst sørge for, at du er godt informeret og opdateret om de nyeste regler og lovgivningen for cykelstole. Derudover er det en god idé at blive afklaret med, hvad dit og dit barns behov er, når det kommer til at anskaffe sig en cykelstol.

Dette kan nemlig variere meget og for eksempel afhænge af, hvor gammelt dit barn er, og hvor meget du cykler. Nogle mennesker foretrækker en cykelstol, der er monteret foran på cyklen, da dette gør det muligt for dig at tale med dit barn undervejs på turen. Andre synes, at en cykelstol foran besværer deres bevægelsesmuligheder og foretrækker en cykelstol bag føreren. Selvom du kan tale med dit barn, når det sidder i en cykelstol foran, er barnet til gengæld mere udsat for vind og vejr, end det er i en cykelstol bag føreren.

Sikkerheden er vigtig – overhold de lovmæssige krav

Der er altså flere ting, der skal tages op til overvejelse, når du skal anskaffe dig en cykelstol. Men udover at den skal passe til dit og dit barns behov, skal cykelstolen også leve op til de lovmæssige krav, der er for cykelstole i Danmark. Disse krav skal være opfyldt, for at cykelstolen er lovlig og sikker at anvende. Vær sikker på, at du er velorienteret om disse, inden du anskaffer dig en cykelstol.

cykelstol_motion

Reglerne dækker over forskellige aspekter. For eksempel må du ikke køre med børn over otte år i cykelstol. Og kun personer over femten 15 må køre med børn i cykelstol. I vid udstrækning handler reglerne dog om sikkerhedskrav til cykel, cykelstol og montering. Følger du linket længere oppe i artiklen, kan du finde en dybdegående guide til disse lovmæssige krav.