dd33

Vil du gerne begynde at træne men orker ikke rigtig den traditionelle måde? For mange virker det kedeligt, hårdt og uoverskueligt at skulle løbe eller tage i fitnesscenteret hver dag. Sådan behøver det dog ikke være, for man kan faktisk dyrke motion på måder, hvorpå det både er sjovt og funktionelt.

Det er ikke kun en løbetur, som kan gavne din krop og dit sind. En lang arbejdsdag i haven kan bestemt give sved på panden, og det kan en tur i romaskinen også. 

Der er altså mange måder at dyrke motion på, hvor der ikke nødvendigvis indgår håndvægte eller løbesko, og her kan du få lidt inspiration til nogle af disse – måske er det noget for dig!

Arbejde i haven

Få gang i makeoveren af dit hjem

Selvom det måske ikke virker sådan, kan man faktisk sagtens dyrke motion, imens man laver om i huset. Det kan sagtens give sved på panden at rende rundt og støvsuge, hænge ting op og få sat ting i stand. 

Så du kan benytte denne mulighed til at få gjort noget ved det beskidte gulv eller energien i hjemmet. Du kan ovenikøbet være mere klimavenlig, hvis du sætter en varmepumpe op. Så på denne måde får du motion, du får fikset noget i dit hus, og du gør noget godt for miljøet – det er altså en win-win situation.

Køb en romaskine

Hvis du ikke er vild med at tage i fitnesscenteret, fordi der er mange mennesker, kan du bare tage fitnesscenteret med hjem.

Hvis du eksempelvis er helt vild med at ro, både i virkeligheden og på romaskinen, kan du vælge at investere i en romaskine. Hvis denne maskine står i dit hjem, er det også meget mere sandsynligt, at du får den brugt, da den er lige for næsen af dig. 

Det er desuden en super sjov måde at dyrke motion på, da du sagtens kan lave andre ting imens. Du kan eksempelvis se fjernsyn eller høre den podcast, du aldrig fik lyttet til – det er bestemt en sjov måde at komme i form på.

Du kan på romaskineguiden.dk finde ud af, hvilken romaskine du skal købe, og som passer til dine behov. Det er jo ikke alle, der har lyst til at smide alt for mange penge efter træningsudstyr – men det er bestemt et forsøg værd.

Sportstøj

Lav havearbejde

Ligesom at man med en makeover af huset kan få motion, gælder det samme for havearbejde. Når man arbejder i haven, kan man nemt få pulsen op, da man farer rundt og er fysisk aktiv. Det kræver kræfter, og det kan meget nemt blive en varm og svedig fornøjelse at lave havearbejde.

Hvis du skal få noget motion ud af havearbejdet, kræver det selvfølgelig, at du har nogle projekter, du kan gå i gang med. Du kan eventuelt plante en færdighæk, hvilket også kræver noget fysisk arbejde, hvis det skal se godt ud. Havearbejde generelt giver faktisk en del sved på panden, og det er en rigtig god løsning, hvis du ikke er til den traditionelle form for motion.