dd33

Der er mange gode grunde til at begynde at løbetræne. Hvis du ikke allerede har erfaring med denne træningsdisciplin, bør du læse videre og blive inspireret til en sund og fleksibel sport, der øger både sundhed og livskvaliteten.

Fleksibel træning

Med mange trænings- og motionsformer er man afhængig af tid, sted, vejr og vind. Sådan er det ikke med løb. Du kan træne, præcis når du vil og blot bruge naturen og fortovene som din træningsbane. Det betyder, at lige meget hvor du befinder dig, og hvad tid det er på døgnet, så kan du få trænet. Ligeledes kræver løb ikke mange rekvisitter, og er ikke dyrt at komme i gang med. Alt du behøver, er et par løbesko og noget træningstøj. Du kan opgradere udstyret med fx kasket, svedbånd, løbeur m.m., men det er ikke et must for at optimere træningen.

Hvis du trænger til selskab under løb, har de fleste byer lokale løbeklubber, hvor du kan få et fællesskab med andre løbeentusiaster. Det er typisk forholdsvis billigt at være med, og her kan du også komme når det passer ind i dit program.
Slutteligt skal det nævnes, at løbetræning ikke begrænser sig til en bestemt alder, men er en sportsgren som hele familien, i realiteten, kan være med på, og som kan dyrkes enten sammen eller hver for sig.

Løb har sundhedsfremmende effekter

Løbetræning er sundt og en yderst effektiv sportsgren. Det er en af de hårdeste træningsformer at komme i gang med, da intensiteten er høj fra start til slut, men denne høje intensitet har gavnlige effekter på dit helbred. Når du øger pulsen opnås sundhedsfremmende effekter ved at blodtilførslen, og dermed ilt til musklerne, øges.

Løbetræning er med til at sænke blodtrykket og mindske risikoen for blodpropper samt hjertestop. Ligeledes er løb, på grund af den høje intensitet, effektivt til forbrænding af kalorier, og modvirker endvidere hjertekar sygdomme grundet opnåelse af lavere kolesteroltal. Forskning peger endvidere på, at løbetræning modvirker forskellige former for kræft. På denne måde er der altså stor sandsynlighed for at, du ved at løbetræne, kan opnå et længere og sundere liv.

Det skal dog nævnes, at det kan være en god idé, at supplere løbetræningen med andre muskelopbyggende træningsformer. Der er fx nogen, der døjer med ondt i ryggen efter løb, hvilket kan afhjælpes med core træning. På samme måde er det godt at få trænet armmuskulatur, som ikke kommer i spil under løb. Derudover er du meget godt dækket ind med løbetræningen, der træner og styrker mange muskelgrupper.

Forbedret velvære og livskvalitet

Med udsigten til et sundere og længere liv, kombineret med en slankere livsstil og højere energiniveau, vil livskvaliteten øges. Dette hænger fint sammen med øget velvære, i takt med at du undgår sygdomme, og føler dig frisk hele vejen igennem livet. Mange der løber oplever løbetræning som en form for terapi for sjælen, fordi tankerne får frit spil, og du kan koble af. På denne måde mindskes risikoen ligeledes for depression og stress.
Løbetræning er altså ikke blot en måde at dyrkee motion på, det er en livsstil som medfører et længere og sundere liv kombineret med øget velvære og livskvalitet.