UV-rugby med PI

I mandags fik jeg muligheden for at dyrke motion i Øbrohallens bassin på en helt ny og spændende måde. En af mine venner havde nemlig inviteret mig og nogle andre til undervandsrugby.

Jeg havde aldrig prøvet at spille undervandsrugby eller uv-rugby, som det også kaldes, før og var derfor meget spændt på, hvad det gik ud på. Efter en tur gennem omklædningen mødte mine kammerater og jeg træneren for PIs uv-rugbyhold. Han fortalte os hurtigt reglerne og gav os derefter snorkel, maske, fødder og hætte på og smed os i vandet. Efter at vi havde lavet nogle grundlæggende øvelser og snakket om de mest basale elementer i en uv-rugby kamp i den lave ende af bassinet, fik vi lov til at spille med på holdet sammen med de rutinerede i den dybe ende.

UVR1

Inden vi startede med at spille vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente af en uv-rugby kamp. Jeg blev derfor både overrasket og grebet af den høje intensitet og det høje adrenalin-kick man fik af at skulle undgå de andre spillere på bassinets bund, når man havde bolden eller når man skulle prøve at overraske og vriste bolden fra en af de rutinerede spillere. Den udfordring der er ved at skulle orientere sig i et nyt boldspil blev kun forøget af, at man skulle holde vejret for at være med i kampen om bolden. I starten var det frustrerende, da jeg hurtigt indså, at alle de rutinerede spillere kunne holde vejret i længere tid end mig. Træneren fortalte mig at jeg bare skulle tage de pauser jeg havde brug for i overfladen og så dykke ned, når jeg havde luft nok til at være med i spillet. På den måde fik jeg gang i mit spil og det lykkedes mig at score mit første mål!

Til sidst fik os, der ikke havde prøvet spillet før, lov til at spille en mini-kamp mod hinanden. Det var en sjov oplevelse at mærke at man ikke længere var den suverænt dårligste spiller på banen, men at man spillede mod ligeværdige modspillere. Og da vi kom op af vandet var der ingen tvivl om, at vi alle sammen havde haft det sjovt mens vi kæmpede om bolden på bassinets bund.

 

Efter det hele var slut og jeg var kommet hjem havde jeg stadig en smule adrenalin i kroppen og jeg tænkte, at det her var en meget fed og anderledes måde at træne på end, hvad jeg ellers har prøvet. Blandingen af den gode stemning på holdet, et spil, hvor man kan bevæge sig i alle tre dimensioner og samtidig kan give den gas selvom man døjer med diverse skader har gjort, at jeg helt sikkert skal spille uv-rugby i Øbrohallen igen!

 

Hvis du også kunne tænke dig at prøve uv-rugby kan du læse, hvordan på PI’s Facebookside. De linker desuden til resten af Danmarks uv-rugby-klubber.