Squash ketcher og squashbolde

Når man spiller squash er det vigtigt at man har noget ordentligt udstyr. Der findes et utal af forskellige squash ketchere og det kan være vanskeligt at finde ud af, hvilken ketcher der passer til dig. Derudover spiller man med forskellige squash bolde afhængigt af ens niveau. Derfor har jeg lavet en kort oversigt, hvad du skal være opmærksom på når du vælger din ketcher og de bolde du vil spille med.

Ketcherens stivhed

Jo stivere rammen og skaftet er des mindre vil ketcheren bøje og give efter, når du slår til bolden. Derfor vil man kunne få mere fart på bolden med en stivere ketcher frem for en mere fleksible, da den fleksible ketcher vil absorbere mere af den energi man forsøger at overføre til bolden. Til gengæld giver blødere og mere fleksible ketchere mere komfort og man vil ikke blive udsat for lige så hårde stød, når man slår til bolden. Disse ketchere er altså mere skånsomme for leddene og kan anbefales, hvis man har problemer med hånd-, albue-, eller skulderleddet.

Læs også: Squash Regler

Ketcherens vægt og vægtfordeling

En squash ketchers vægt har en stor betydning for, hvor let den er at manøvrere. En let kan fremme ens aggressive spil, da man kan reagere hurtigere med den i forhold til en tungere ketcher. Til gengæld kan man overføre mere fart i bolden med en tungere ketcher og på den måde slå hårdere bolde.

En squash ketchers vægtfordeling eller balance betegner om ketcherens tyngdepunkt er tættere på skaftet eller hovedet. Ketchere hvor tyngdepunktet er tættere på skaftet tillader en hurtigere og mere aggressiv spillestil, mens ketchere hvor tyngdepunktet er tættere på hovedet giver hårdere slag og hurtigere bolde.

Ketcherens hovedstørrelse og opstrengning

Jo større et hoved en ketcher har des mere kraft kan den overføre til bolden. Til gengæld giver et mindre hoved mere kontrol og en øget præcision. Det samme gør sig gældende når man skal vælge opstrengning til sin squash ketcher. En blød op strengning giver mere kraft i slagene mens en hårdere opstrengning giver mere kontrol over slagene.

Squash bolde

Når man spiller squash anvendes squashbolde som opdeles efter hvor hurtige de er. Deres hastighed indikeres med farvede prikker efter følgende princip:

  • To gule prikker = Langsomst
  • En gul prik = Langsom
  • En hvid prik = Medium
  • En rød prik = Hurtig
  • En blå prik = Hurtigst

Til turneringer anvendes bolde med en eller to gule prikker. Til begyndere anbefales hurtigere bolde, da disse hopper højere op fra gulvet og giver spillerne mere tid til at slå til bolden.

Læs mere om: Squashbolde