Hvorfor dyrke idræt alene, når man kan gøre det sammen med andre?

Brigde runHar du også svært ved at holde gejsten oppe, når du træner alene og en tendens til at stoppe træning lidt før end, hvis du træner sammen med andre? Jeg ved, at jeg har det sådan.

Det er meget almindeligt, at man bedst kan lide at træne sammen med sine venner. Dette kan have flere forskellige årsager. Den hyppigste årsag er vel, at man synes, at det er hyggeligt at træne sammen med andre. Med en fælles oplevelse med idrætsaktiviteten og man har mulighed for at snakke og socialisere under træningen. Nogen gange kan den eneste motivationsfaktor til at træne sågar være, at man gerne vil mø des med vennerne. At det så bliver over et spil fodbold i fælledparken kan være underordnet.

En anden stor fordel ved at træne med andre er, at det bliver svære at finde undskyldninger for ikke at træne. Hvis man har aftalt med sig selv, at man skal ud og løbe en tur onsdag aften kan den hurtigt blive aflyst, hvis man er lidt træt og der er Dagens Mand i fjernsynet. Til gengæld bliver det lidt sværere at melde fra, hvis man har aftalt med en af sine venner, at man skal ud og løbe en tur sammen onsdag kl. 20:30. Og det bliver endnu sværere, hvis du har aftalt med et helt crickethold, at I skal ud og spille kamp søndag eftermiddag. Derfor kan det være en rigtig god ide at træne sammen med andre, hvis man har lidt svært ved at hanke op i sig selv og komme af sted til nogle af de træninger, hvor det er lidt svært at komme i gang, men som egentlig er ret fede, når der først er kommet sved på panden.

Derudover er der nogle helt åbenlyse fordele ved at træne sammen med andre. Det er, at man kan lave en masse ting, som ikke er muligt, når man er alene. Fx kan man presse sig selv mere, når man styrketræner, fordi man har en makker til at stå og spotte en. Man kan lave mere udfordrende spring i gymnastik, hvis man har modtagere på. Man kan lave lange dyk under vandet, hvis der er en der holder øje med en. Og man har nogen man kan spille bolden til, når man spille volleyball.

Der er altså åbenlyse fordele ved at træne med andre. Men der er også enkle ulemper ved det. For det første er det ikke altid, at ens venner har tid til at dyrke idræt på de samme tidspunkter, som det passer en selv. Og for det andet kan det være svært at koble 100 % af og rydde op i sine tanker på en lang løbetur, hvis man skal høre på, hvad ens kammerat har lavet i weekenden.

Når det er sagt vil jeg varmt anbefale, at man prøver på at lægge så meget af sin træ ning som muligt sammen med sine venner. Fordi man bedre kan motivere hinanden til at komme i gang med sportsaktiviteten og holde en høj intensitet under træningen. Samtidig kan man lave det der plejer at være en kedelig træningsform om til sjov motion, fordi man er sammen med nogle mennesker som man nyder at være i selskab med.

Det er nogle meget simple råd til, hvordan man kan øge motivationen til at dyrke idræt og samtidig gø re det sjovere. Jeg tillader mig at hente lidt inspiration fra TrygFondens første baderåd er, at man aldrig må bade alene. Så til alle jer der har svært ved at motivere jer til at træne og synes, at det er kedeligt og ensformigt, er mit første træningsråd, at man aldrig skal træne alene.

 

1 thought on “Hvorfor dyrke idræt alene, når man kan gøre det sammen med andre?

  • Jeg løber altid alene – det giver mig ikke ekstra motivation, at løbe med andre. Ser jeg derimod en anden løber, på samme vej som mig, nogle hundrede meter længere fremme… ja.. Så er der “hare” på, og den får lige 10% ekstra 🙂

    Men OK – har man ingen “nosser” er det da nok en god idé, at ens venner hiver én med ud.

Comments are closed.