God begynder våddragt

Orca TRN

Er du på udkig efter en god begynder våddragt til svømning og triathlon så er Orcas TRN våddragt efter min mening et rigtigt godt bud. Denne begynder våddragt udmærker sig ved, at den kan fås til kun 1.050 kr. hos wiggle. Sammenholder man dragtens pris med dens all-round kvaliteter er det en våddragt jeg varmt kan anbefale førstegangskøbere og motionister.

Begynder Våddragt

Min første halve ironman i en Orca TRN. Våddragten bidrog til at jeg svømmede den hurtigste tid i mit heat på 26:45.

Jeg købte Orcas TRN-våddragt fordi min gamle våddragt var slidt op og jeg ville afprøve om en billig våddragt kan levere samme komfort og fart som de dyrere modeller. Her er mine overvejelser:

Fleksibel med god opdrift

Omkring maven og bagdelen har våddragten 4mm smoothskin neopren, som hjælper med at løfte hofte og ben op i overfalden og skaber en bedre balance og en bedre svømmeposition. For mig giver Orcas TRN en god balance og placering i vandet. Selv når jeg svømmer langsomt på lange ture har jeg ikke problemer med at holde kroppen vandret og fødderne tæt på vandoverfladen. Samtidig oplever jeg at rotationen omkring længdeaksen er stabil.

Omkring skulderen har Orcas TRN-våddragt 2mm tyndt Yamamoto 39 cell neopren. Dette giver en højere fleksibilitet, som er vigtigt, når man svømmer crawl. Selvom fleksibiliteten omkring skulderen er god kan jeg godt mærke at dragten ikke har helt den samme fleksibilitet omkring skulderen som nogle af de dyrere top-modeller. Men denne forskel er på et niveau for feinsmeckerne.

Pasform

Først og fremmest sidder våddragten tæt. Især omkring ben og arme. Halsstykket lukker godt til og minimerer, at der kommer vand igennem våddragten mens man svømmer. Fordi “hullet”, som ens hals stikke op af, er lille, så sidder lynlåsen også længere oppe på nakken i forhold til modeller som har store halsåbninger. Det er derfor vigtigt at dragten sidder stramt så lynlåsen ikke irriterer nakken og baghovedet, som jo bøjes en smule bagover, når man svømmer crawl.

Orca TRN våddragt

Orcas TRN er en super begynder våddragt som kan fås til kun 1.050 kr. på wiggle

Samlet vurdering af våddragten

Man får rigtig meget våddragt for pengene med Orcas TRN. Første gang jeg prøvede dragten var jeg overrasket over, hvor god pasformen og kvaliteten var i forhold til prisen. Dette gør den til en absolut anbefalelsesværdig begynder våddragt. Så er du ude efter at købe din første svømmedragt ville jeg ikke hesitere med at købe en Orca TRN.

Er du tilgengælg en rutineret havsvømmer kan Orcas TRN stadig være noget for dig. Hvis du gerne vil have en billig våddragt der sikrer gode svømmeoplevelser, hvor de sidste 2 procent i præstationen ikke er afgørende, så kan jeg varmt anbefale denne våddragt. Er du derimod på udkig efter noget af det bedste på markedet, som kan hjælpe dig med at klippe et hvert sekund af dine svømmetider er du nødt til at investere i noget dyrere.

Hvis du er interesseret i denne våddragt så er det billigste sted jeg kan finde den på wiggles hjemmeside.